El PSC es queda cinc de les àrees i l'única tinença d'alcaldia del cartipàs a Figueres

L'alcaldessa assumeix Hisenda i Urbanisme, i el nou regidor Francesc Cruanyes l'àrea de Comunicació Corporativa

22.06.2015 | 07:09

El PSC, soci de CiU a Figueres, assumirà cinc de les àrees del nou govern municipal i la única tinença d'alcaldia tal com es va pactar. Els socialistes es queden àrees de pes com Cultura, Seguretat Ciutadana, Benestar Social i Habitatge, Promoció Turísica i Esports. També s'encarregaran del pla per transformar el barri de Sant Joan. L'alcaldessa, Marta Felip, assumirà l'àrea d'Hisenda, fins ara en mans de Manel Toro, i Urbanisme. El número 2, Francesc Cruanyes, es queda, entre d'altres, amb l'àrea de Comunicació Corporativa. El govern remarca que s'han adaptat a les capacitats professionals de cada regidor.
El govern ha elaborat el cartipàs pels deu regidors, dos menys que en l'anterior mandat i després d'haver de pactar amb els socialistes. Un dels primers canvis és que es passen de tres tinences d'alcaldia a una que ostentarà el cap de llista socialista. Pere Casellas es queda Seguretat Ciutadana i Protecció Civil que ha assumit un dels regidors ja no presents al consistori, José Luis Yécora. També tindrà les competències relacionades amb l'atenció de l'emergència Social, com ara Benestar i Habitatge. Alfons Martínez serà el responsable de Cultura, Promoció i Turisme Cultural. El tercer regidor socialista, César Barrenechea assumirà Esports. Casellas, a banda de les regidories, serà vicepresident a l'executiva de Fisersa i assumeix la delegació per la tranformació del barri de Sant Joan, un dels principals reptes del govern, i que fins ara portava Masquef.
Dels regidors que repeteixen, un dels que perd una àrea important és Manel Toro. Hisenda passarà a ser controlada directament per l'alcaldessa, mentre Toro continua com a conseller delegat de Fisersa,i assumeix les àrees de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç. Jordi Masquef, Dolors Pujol, Mar Casas i Quim Felip, mantenen responsabilitats del passat madat, i n'incorporen de noves. És el cas, per exemple, de Mar Casas que assumirà l'àrea d'Educació i manté Joventut i Infància. El nou regidor Francesc Cruanyes passarà a portar l'àrea de Comunicació Corporativa, Participació Ciutadana, Solidaritat i cooperació internacional, Relacions Transfronteres i Medi Ambient.

Dues àrees cadascú, a Roses
L'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan, va signar dimecres el decret amb el nou cartipàs en què els set regidors que l'integren assumeixen cadascú dues àrees, excepte l'alcaldessa, tres. Els socis de govern, Gent del Poble-AM portaran Cultura, Festes (Francesc Giner), Turisme i Promoció Econòmica (Fèlix Llorens). Hi ha tres tinences d'alcaldia, la primera per CIU amb Carles Pàramo, i les altres dues per Francesc Giner i Juan Manuel Fernandez. L'alcaldessa portarà Seguretat i Participació. Pàramo Urbanisme i Medi Ambient. De les principals, Economia recau en Marc Danés, Joventut, en Ana Jorquera i Esports en Juan Manuel Fernández.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Capmany pateix destrosses a equipaments municipals i a vehicles

A les dues darreres setmanes s'han malmès diversos elements urbans . També han aparegut ratllats o...

Peralada celebra la seva 25ena Mostra de Gastronomia

Peralada celebra la seva 25ena Mostra de Gastronomia

L'Ajuntament de Peralada va celebrar diumenge la Mostra de Gastronomia Empordanesa, que a l´edició...

Ruta de l´Art amb 84 artistes a Castelló d´Empúries

La 10a edició de la ruta va comptar amb la participació de noranta-cinc artistes, que van omplir...

Retiren arts de pesca perduts a diferents punts del fons marí del Port de la Selva

La iniciativa en la que van participar els pescadors es podria repetir per netejar el fons marí

Figueres prepara la segona edició de la Cursa de la Dona

Figueres acollirà el 12 de novembre la segona edició de la Cursa de la Dona amb una...

Figueres oferirà ajudes de fins a 21.000 euros per obrir nous negocis al centre històric

Figueres oferirà ajudes de fins a 21.000 euros per obrir nous negocis al centre històric

L'Ajuntament donarà ajudes de fins a 7.000 euros per a la rehabilitació d'establiments existents...

Enllaços recomanats: Premis cinema