Premien com a excel·lents 49 dels 51 vins de la DO Empordà

Els primers premis d'Enoturisme atorguen un guardó a Can Torres de Sant Climent Sescebes

14.07.2015 | 15:06
La verema en una de les vinyes de la DO Empordà.

Malgrat que bona part de la producció de la DO Empordà es destina al mercat intern, els reconeixements internacions als seus vins no paren de créixer. La llista del reconegut crític Robert Parker de l'any 2014-2105 ha puntuat 49 dels 51 vins de la DO Empordà com a excel·lents o molt bons. Només dos vins es queden a un punt d'aquestes notes. D'altra banda, als primers premis d'Enoturisme de la Generalitat, el celler Can Torres de Sant Climent Sescebes es va endú el guardó a les pràctiques sostenibles.

Concretament, una vintena de vins han assolit la categoria d'excel·lents en aconseguir puntuacions de 90 punts o més. Tot i ser una de les denominacions més petites de Catalunya en extensió i nombre d'elaboradors, la DO Empordà és la quarta denominació catalana en nombre de vins referenciats a la llista, només superada per les denominacions del Priorat, Penedès i Montsant.

El vi més ben valorat amb 93 punts és el vi blanc Vd'O.6.13, de Vinyes d'Olivardots, seguit d'un vi dolç DO Empordà: la Garnatxa d'Empordà Solera, de Mas Llunes, que obté 93 punts. La tercera posició és pel vi negre Vinya Selva de Mar, del celler Mas Estela. Una desena de cellers de la denominació empordanesa aconsegueixen col·locar un o més vins a la categoria d'excel·lents.

Els vins empordanesos han rebut també el premi de la Generalitat amb el reconeixement al celler de Sant Climent Sescebes. Es tracta d'un celler familiar que elabora vi natural i ecològic sense cap mena d'intervenció en el procés natural de fermentació i envelliment. Van recuperar les vinyes velles existents, plantant noves vinyes, elaborant vins ecològics i naturals i fent un manteniment sostenible de tota la propietat de pasturatges d'animals i compromisos amb entitats de conservació i recuperació del paisatge. El lliurament del premi es va fer dilluns al vespre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema