«Blinden» un edifici d´Horta Capallera per resoldre les ocupacions il·legals

Els propietaris, Solvia i un privat, assumeixen el cost de vigilància privada les 24 h, càmeres i comptadors blindats

14.07.2015 | 15:06
«Blinden» un edifici d´Horta Capallera per resoldre les ocupacions il·legals
«Blinden» un edifici d´Horta Capallera per resoldre les ocupacions il·legals

DesplegamentLa presència policial va permetre als operaris i també a l'empresa de seguretat fer els treballs.El bloc està ple de cartells que demanen civisme. El vigilant, que ahir ja va començar a fer torns.

La Guàrdia Urbana de Figueres, tècnics de l'empresa municipal Fisersa i de les companyies de llum i gas van participar ahir en un operatiu conjunt a l'edifici número 19 del carrer Albera, al barri d'Horta Capallera, on des de fa temps es pateixen ocupacions il·legals. Durant l'actuació es van fer controls als 25 habitatges i es van detectar 5 fraus electrics, quatre d'aigua i un de gas i va permetre que es poguessin fer els treballs per «blindar» el bloc amb portes, sensors, càmeres i un vigilant de seguretat les 24 hores al dia. El cost d'aquesta ?intervenció de seguretat l'assumeixen els dos propietaris de l'edifici -un 70% l'entitat bancària Solvia i una particular que té vuit pisos en propietat-. L'Ajuntament alerta que continuarà amb els controls per resoldre aquesta problemàtica.
Després de gairebé un any de reunions i de la impossibilitat de trobar un interlocutor vàlid amb Solvia, ara s'ha aconseguit desencallar la situació i que l'entitat n'assumeixi part del cost. S'espera que la mesura dissuadeixi els okupes -que viuen en almenys cinc immobles- perquè acabin marxant. El cas fa temps que és conegut al barri i a l'Ajuntament, malgrat que la propietària de part dels immobles, M. Lluïsa Thomas, admet que des que Diari de Girona se'n va fer ressò el mes passat l'entitat bancària ha començat a moure's. Fa un any que viuen aquesta problemàtica però en els darrers temps s'havia accentuat, de tal manera que una de les plantes del bloc havia acabat completament ocupada. La situació és ben visible als panys de les portes, esbotzats o «trucats» però també es manifesta en forma d'amenaces i desperfectes pràcticament diaris, tal com asseguren tant la propietària com l'administradora de comunitats d'Entre Veïns, May Martínez. A tot això s'hi sumen els constants robatoris de comptadors i subministraments de llum, aigua i gas. La problemàtica ha fet que una veïna amb problemes de mobilitat que ja havia denunciat el cas a la policia marxés la setmana passada i també ho fes un altre dels inquilins. Però la impossibilitat de garantir-hi la seguretat posava el risc la permanència de la resta de llogaters, que fa temps que viuen enmig de disputes i amenaces.
Mentre no es resolguin les denúncies que ja s'han portat als jutjats, el model que s'hi ha aplicat ?segueix el que es va fer en un edifici proper del carrer Cuixà, on hi havia la mateixa problemàtica. En aquell cas, La Caixa va assumir el cost dels sistemes de seguretat que han aconseguit que de les tretze ocupacions que hi havia a hores d'ara en quedi només una. Tant l'Ajuntament com els veïns eseren que les mesures donin resultats aquí en les properes setmanes. El sistema permet que el vigilant impedeixi l'entrada de nous ocupants, així com aquells que no disposin de claus però també que els sensors que hi ha a les portes blindades dels comptadors detectin qualsevol intent de manipulació i prenguin imatges, que envien a la central d'alarmes. Des de l'Ajuntament diuen que continuaran actuant amb fermesa i que es farà un seguiment de les famílies que abandonin l'edifici per determinar si es troben en situació de risc i, si cal, derivar-los a Serveis Socials.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Detenen un jove que va robar en una benzinera de Figueres i va agredir la treballadora

Per aconseguir els 260 euros que hi havia a la caixa, va agafar la dependenta pel braç i la va...

Troben un obús de la Guerra Civil al Port de la Selva

Troben un obús de la Guerra Civil al Port de la Selva

L'artefacte, de 75 centímetres, estava en una finca particular amagada sota terra

Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

L'entitat lamenta que es porti a terme uns treballs en un espai on la normativa demana protegir

El presbiteri de l´església de Vilaritg de Cistella llueix nous frescos

El presbiteri de l´església de Vilaritg de Cistella llueix nous frescos

El pintor Ricard Ferrer ha donat vida a aquesta part de l'església pintant escenes relacionades...

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

La Policia Nacional deté dos traficants que el jutge ha enviat a presó provisonal

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

A causa de l'acció de l'aigua i del pas del temps, es va aprimant aquesta joia natural que es...

Enllaços recomanats: Premis cinema