El barri del Culubret de Figueres va tornar a ser, ahir, l'objectiu d'un nou dispositiu contra el frau elèctric. Els tècnics d'Endesa, acompanyats de diversos efectius de la Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra, van inspeccionar per tercera vegada 85 immobles en el 12% dels quals van detectar connexions il·legals a la xarxa. L'Ajuntament assegura que els controls es mantindran i que es continuarà treballant conjuntament amb la companyia elèctrica per combatre aquesta situació que provoca sobrecàrregues en les línies d'aquest barri de la zona oest.

Els operatius conjunts van iniciar-se a principis d'aquest any després que es produïssin talls continuats en el subministrament que des del mes de novembre afectaven diàriament una part d'aquesta zona de la ciutat. Els veïns i negocis afectats van demanar una intervenció i l'Ajuntament va presentar una queixa a la companyia. Després d'aquell episodi, els diferents efectius treballen de forma coordinada per fer intervencions periòdiques. Se n'han fet a diferents punts de la zona oest com el barri de Sant Joan i el Culubret.

Des del mes de desembre fins ara s'han inspeccionat un centenar d'habitatges i, en la majoria de casos, els operatius que s'han repetit han detectat que els propietaris tornen a connectar-se directament a la xarxa pública després de la intervenció.

De fet, aquesta és la cinquena operació que s'hi duu a terme. Des de la companyia asseguren que en el cas dels 85 habitatges -entre les quals hi ha cases unifamiliars i edificis de pisos- és la tercera vegada que s'inspeccionen i que, per tant, els deu infractors serien reincidents.

Els dispositius es repetiran

El primer tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, va assegurar ahir que els dispositius continuaran i que la Guàrdia Urbana continuarà treballant conjuntament amb la companyia elèctrica. L'alcaldessa, Marta Felip, va afegir que «cal fer-ho perquè els veïns del Culubret no se sentin desemparats».