Pont de Molins aprova el polígon amb l´oposició de part dels afectats

Unió de Pagesos diu que si se'ls fa pagar la urbanització, per a alguns, suposarà la ruïna

04.08.2015 | 15:51
El ple de Pont de Molins amb el públic assistent.
El ple de Pont de Molins amb el públic assistent.

El govern convergent de Pont de Molins va aprovar ahir definitivametn amb els vots en contra d'ERC i PSC el polèmic polígon industrial de 50 hectàrees que té en contra part dels afectats a qui si no se'ls pot expropiar hauran de pagar part dels costos d'urbanització. Pel sindicat Unió de Pagesos, que en representa una part, això els suposarà la ruïna i continua sostenint que no hi ha cap estudi de viabilitat econòmica del polígon.
Com a la primera aprovació al ple al mes de març, ahir van assistir a la sessió part dels afectats que hi estan en contra. Anaven acompanyats dels representants d'Unió de Pagesos (UP), que intenten que no tiri endavant o que no afecti els pagesos.

El sindicat ja ha manifestat prèviament la seva postura, a través d'al·legacions i recursos, i l'assistència a l'aprovació inicial. Consideren que suposa una afectació a propietaris pagesos per un polígon que estan convençuts que és «innecessari» perquè el mercat actual a la comarca ja disposa d'una àmplia oferta i apunten, per exemple, el Logis Empordà al Far d'Empordà amb 22 hectàrees urbanitzades i la previsió que arribi a 73. A més, constaten que els estatuts de la Junta de Compensació tenen en compte que es pugui obligar els propietaris que no volen formar part de la Junta a pagar les despeses d'urbanització mitjançant la via del constrenyiment. Si no es poguessin assumir les expropiacions, els propietaris haurien de fer-se càrrec de les despeses d'urbanització, que ascendeixen a uns 27 milions d'euros. El sindicat intenta des de fa mesos que només es tingui en compte l'expropiació per a aquells que no hi estan d'acord. El proper pas després de l'aprovació és justament aprovar definitivament les bases i estatuts de la Junta de Compensació. Per part de l'alcalde, Josep Fuentes, el govern ha ofert sempre una posició dialogada i considera que els contraris són cinc casos concrets de persones que no estan d'acord amb el que se'ls paga.

Al ple, el PSC i ERC, van votar-hi en contra i el regidor del primer, Esteve Llorens, va protagonitzar un dels moments tensos quan va demanar, abans de votar, deixar intervenir els assistents perquè diguessin si havien arribat a alguna solució. L'alcalde de Pont de Molins el va reprovar acusant-lo de «provocador». Fuentes recorda que el PSC?va votar a favor de la tramitació del polígon el mes de març.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

Les instal·lacions actuals estan saturades de documentació i el servei s'ampliarà amb el...

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Les flames van afectar tota una habitació d'un immoble i la façana del bloc del centre de Figueres

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

A l´Empordà ja s´elaboren vins «excepcionals»

Per primera vegada, un vi empordanès entra a la selecta categoria dels vins més ben puntuats de la...

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els dos lladres que dimecres al migdia van assaltar l'entitat de la Caixa a Bàscara es van...

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Enllaços recomanats: Premis cinema