L'Ajuntament de Figueres va portar a terme ahir juntament amb les companyies d'aigua i llum, un nou dispositiu de control a un edifici ocupat del carrer Torres i Bages després de rebre l'avís per part dels veïns. A més, es va aconseguir evitar una «ocupació express» que es pretenia fer en un domicili del carrer Ter, 50. Es van regularitzar 25 comptadors d'aigua i dos de llum. També ahir es va fer un dispositiu al carrer Caserna 9, amb 7 comptadors deconnectats.

L'Ajuntament va rebre un missatge de veïns del bloc informant que estaven patint una situació similar als del carrer Albera número 9, on recentment s'ha aconseguit fer marxar tots els ocupes que punxaven comptadors i generaven problemes amb tots els veïns.

La Guàrdia Urbana va portar a terme les primeres comprovacions aquesta setmana i ahir es va decidir portar a terme el primer control de comptadors de l'edifici amb la companyia elèctrica Endesa i la d'aigües municipals Fisersa. L'alcaldessa, Marta Felip, remarca la importància de la col·laboració i complicitat dels veïns per poder detectar aquestes ocupacions i actuar amb rapidesa. Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana i Habitatge, Pere Casellas, ha anunciat que «se?guirem realitzant aquests controls allà on sigui necessari, per poder tenir una radiografia clara de les ocupacions a la ciutat i actuar amb més eficiència».