Dues persones han mort en incendiar-se un ultralleuger quan s'enlairava a l'aeròdrom de Viladamat. Els fets s'han produït quan passaven pocs minuts de les 9 del matí. Per causes que s'estan investigant, quan l'ultralleuger ha fet la maniobra d'enlairament s'ha precipitat i estimbat. Com a conseqüència del xoc, s'ha incendiat. L´aeronau formava part d´un grup d´ultralleugers que realitzaven una ruta.

Cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat han estat activades i han extingit l´incendi que ha afectat l´ultralleuger al recinte del camp d´aviació. L´aeronau ha quedat calcinada. També s´han desplaçat fins al lloc diverses patrulles de Mossos d´Esquadra i dues unitats del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM).

Les víctimes, dos pilots experts

Els dos homes que han mort en l'accident eren dos pilots experimentats mallorquins que participaven a la Volta Ibèrica 2015. La ruta va sortir dissabte de la Segarra i ahir van parar a Viladamat, des d'on s'havien d'enlairar aquest dilluns per anar cap a Castelló de la Plana. El cap d'instructors de l'escola de vol de Viladamat, Jordi Sierra, ha explicat que eren pilots "curtits" i "molt coneguts dins el sector". "Des de fora s'ha vist amb claredat que no ha estat per cap problema de l'aparell, s'han enlairat però no han pogut agafar alçada i han xocat contra l'única caseta que hi ha al costat de la pista", ha explicat. Aviació civil ha obert una investigació.