La Junta de Govern de l'Ajuntament de Figueres va aprovar ahir atorgar la llicència d'obres per començar a aixecar el segon CAP a Figueres, als terrenys de l'antiga Sitja al Rally Sud. Els treballs suposen iniciar una de les obres més esperades per resoldre la manca d'un equipament en condicions en una ciutat de 45.000 habitants. Actualment funciona en barracons algunes consultes.

Amb uns quants anys de retard acumulats, la Generaliltat ha començat a engegar la maquinària final perquè comencin les obres de construcció del nou edifici, que es preveuen imminents.

El nou centre sanitari tindrà un cost aproximat de 3,5 milions d'euros. La Generalitat començarà els treballs amb la primera partida de 642.952 euros d'aquest any. El projecte que s'executa és una versió reduïda de la primera proposta inicial que preveia un edifici on també s'ubicava un espai de serveis de la Generalitat.

El nou CAP es preveu que tingui una superfície de 2098 metres quadrats i estarà dotat d'espai per a catorze consultes de medicina de familia i infermeria de família. També hi haurà pediatria amb infermeria de pediatria; una àrea polivalent amb consulta d'odontologia i tots els serveis necessaris; àrea de desaptxos, d'administració o de reuions, entre altres serveis.

L'edifici se situa en un solar on es va enderrocar l'antiga Sitja al Rally Sud. A tocar hi ha actualment mòduls prefabricats des d'on es dóna el servei de consultes.

S'espera que les obres tinguin un termini d'execució de divuit mesos i, per tant, es preveu que pugui entrar en servei el 2018.