L'associació d'Amics de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres ha organitzat, amb la col·laboració del centre, la primera edició del Premi a l'Excel·lència Ramon Muntaner, amb l'objectiu de reconèixer la trajectòria vital i professional de persones que tinguin o hagin tingut algun vincle amb el centre educatiu. En aquesta primera convocatòria, el jurat, format per la Junta de l'Associació, ha decidit atorgar el guardó a Teresa Compte i Massachs, exalumnes del centre i fiscal, que va exercir de fiscal en cap de Catalunya. L'acte de lliurament es farà el proper 6 de novembre, a un quart de nou del vespre a la sala d'actes.

L'entitat es va constituir amb motiu de la celebració del 175è aniversari de l'institut i, segons va explicar el seu president, Javi Martin, la intenció és fer actes culturals per donar projecció al centre. Per això, han creat aquests guardons i també preveuen donar continuïtat al sopar intergeneracional iniciat l'any passat. La segona trobada es farà el proper 23 d'octubre al Pa Volador. La voluntat és superar les 260 persones que van participar en la primera trobada.

Més activitats al centre

Per la seva banda, el director del centre, Francesc Canet, va dir que la voluntat del centre es continuar amb les activitats commemoratives que es va iniciar l'any passat. En aquest sentit, tenen previstes dues xerrades més i acabar el llibre de la beca de recerca Ciutat de Figueres. També es presentarà el llibre de Joan Farrerós sobre el 175è aniversari a Girona.