Compromís d'Esquerres per Figures denuncia que l'Ajuntament no ha complert els acords del ple presos per evitar els talls dels subministraments elèctrics a qui no paga. El regidor, Xavier Montfort, assegura que «aquesta falta de voluntat o d'agilitat per implantar les mesures que es proposaven exclou dels ajuts moltes persones». Exigeix que es posin en marxa els mecanismes per resoldre-ho.

«No hi ha un mesurament dels casos de risc, no existeix un protocol de prevenció, només s'afronta la pobresa quan ja la situació és extrema», denuncia el regidor, que posa de manifest que amb això es desaprofiten molts recursos i no s'evita la marginalitat a les families.

Es va aprovar una moció el 7 d'abril prenen mesures. Des de la formació es demanava un protocol dels serveis socials que s'activés paral·lelament a l'avís de tall dels serveis, «una via de comunicació fluïda amb les companyies que presten els serveis per evitar arribar al punt de tallar-los», assenyala el regidor. També establia uns canals de mediació, un telèfon d'atenció, cursos d'eficiència energètica, i la comunicació entre l'Ajuntament i les companyies de serveis, «que sospitem que no s'han fet, ja que no ens responen a totes les preguntes que vam fer fa quinze dies», diu el regidor.

La petició es va fer el 13 d'octubre i Compromís diu que està clar que no s'ha avançat en res. Exigeixen que es compleixi el mandat de ple i es posin els mecanismes perquè aquest hivern ningú pateixi talls per no poder pagar.

Les dades de Compromís apunten que hi ha 209 habitatges on s'han concedit ajudes per evitar la pobresa energètica quan hi ha unes dues mil persones que no reben cap prestació.