Els responsables de la residència Pi Sunyer de Roses han implantat una caldera de biomassa que permetrà estalviar aun 50% de costos energètics. Es tracta d'una instal·lació amb tecnologia puntera i que, a més, estarà alimentada amb estella forestal procedent de la gestió dels boscos de la comarca.

L'empresa Imartec de Lleida ha estat l'encarregada de la instal·lació del projecte que s'espera inaugurar dijous al matí amb la presència de representants municipals. S'ha equipat el centre per a gent gran del nou sistema, entre altres motius, per l'estalvi que generarà.

Els responsables de l'empresa destaquen alguns aspectes del projecte com la integració arquitectònica amb l'entorn i un sistema de telemonitorització que els permetrà controlar la caldera i perifèrics des de qualsevol lloc, sempre a distància. La caldera és de 200kW de potència nominal i alimentada amb l'estella forestal.

A la comarca la residència Toribi Duran de Castelló d'Empúries va ser pionera a substituir les calderes de gasoil pel sistema de biomassa, i han manifestat en més d'una ocasió que han suposat un estalvi econòmic important.