L'Ajuntament de Figueres ha acordat amb el de Biure la signatura d'un conveni per a l'ús del pavelló en aquest municipi, situat a onze quilòmetres, amb l'objectiu de treure pressió a les ja sobrecarregades instal·lacions esportives de la capital altempordanesa. La intenció és que la iniciativa permeti sortir al pas del dèficit d'equipaments abans que es cobreixin les pistes de l'escola Joaquim Cusí i que es construeixi el tercer pavelló, per al qual el Govern preveu fer una consulta abans de finals d'any. Els clubs esportius figuerencs podran començar a utilitzar l'espai a partir d'aquesta mateixa setmana. Tot i que no s'ha concretat quins seran els que hauran de desplaçar-se més de deu quilòmetres, aquest dissabte el Club de Rítmica de Figueres ja va utilitzar l'espai per entrenar-se. En el seu cas, les gimnastes fins ara utilitzaven el gimnàs de l'Escola Pous i Pagès però el centre no complia ni les mides ni les condicions exigides.

Aquesta no és la primera vegada que Figueres recorre a altres municipis per fer fronts al col·lapse de les seves instal·lacions. Tal com va explicar l'alcaldessa, Marta Felip, a aquest diari fa uns mesos, en algunes ocasions han hagut de demanar el pavelló de Llers per descongestionar els espais existents perquè no hi ha prou hores per donar a totes les entitats esportives que té la ciutat.

De fet, per eleccions tots els grups portaven al seu programa la necessitat de construir un tercer equipament. CiU al darrere de l'Hotel Ronda i el PSC, amb qui van formar govern, a la zona de les actuals instal·lacions. Per resoldre la ubicació i tal com també va publicar Diari de Girona fa unes setmanes, es farà una consulta ciutadana en la qual es debatrien les dues opcions plantejades pels partits de govern. En aquest sentit, la setmana passada es va presentar un projecte a les entitats esportives i la previsió és que abans que s'acabi l'any s'hagi pogut preguntar a la població. Paral·lelament i mentre el pavelló no sigui una realitat, es cobriran les pistes de l'escola.

Malgrat això, la urgència és tal que l'Ajuntament tot i que encara no s'ha signat l'acord, té la intenció de poder-lo utilitzar de forma immediata. De moment, ja ho ha fet el Club de Rítmica de Figueres. Segons el regidor d'Esports, César Barrenechea, destaca el fet de poder utilitzar un pavelló amb totes les prestacions «a només un quart d'hora de Figueres. Aquesta pista ens permet millorar el nostre dia a dia a l'espera de la concrecció del cobriment de les pistes i la construcció del nou».

Per la seva banda, l'alcalde de Biure, Martí Sans, diu que el conveni permetrà «rendibilitzar el pavelló i aportar activitat al municipi». I és que, segons Figueres, l'equipament es va construir fa vuit anys amb un cost de 800.000 euros tot i que fins ara ha tingut una escassa utilització. Amb l'acord, a més, Figueres es comprometrà a fer front a una part «significativa» dels costos de manteniment del pavelló.

Per al primer tinent d'alcalde, Pere Casellas, la iniciativa permetrà començar a donar compliment als compromisos assolits amb les entitats i esportistes de la ciutat, mentre que per l'alcaldessa l'actuació «respon a la voluntat del Govern de millorar la pràctica de l'esport a la ciutat i possibilitar que tothom pugui entrenar-se en horaris compatibles amb la seva edat». En aquest sentit, Felip ha manifestat en d'altres ocasions que el col·lapse obligava alguns nens a practicar esports fins a les deu de la nit per la impossibilitat de donar-los hora a les sis o a les set de la tarda.