El ple de Figueres debatrà aquest dijous la proposta per nomenar síndic municipal de greuges a l'exregidor, exdiputat d'ERC i director de l'Institut Ramon Muntaner, Francesc Canet. El desenllaç de l'elecció, però, és a hores d'ara una incògnita perquè per una banda Canet ha deixat clar que només ho acceptarà si és amb un ampli consens (la xifra del qual no ha precisat) mentre C's i, almenys, la portaveu del PP, M. Àngels Olmedo, ja han anunciat que hi votaran en contra. La resta de formacions, a banda de l'equip de Govern (CiU i PSC), CUP, ERC i Compromís hi donaran suport.

Set mesos després que se li fes l'encàrrec i amb les classes al centre escolar ja iniciades, el ple abordarà el nomenament de Canet tot i que encara no està clar si ell acabarà acceptant l'encàrrec. I és que, preguntat per aquesta qüestió, es limita a respondre que «si no hi ha un ampli consens, no seria massa coherent acceptar». Tot i que està clar que la proposta només necessitaria 3/5 parts del plenari per aprovar-se. És a dir, gairebé 14 edils. Amb els suports previstos de CiU, PSC, CUP, Compromís i ERC en sumarien fins a 16. A més al ple només hi haurà 20 dels 21 edils que conformen el ple, perquè ERC té pendent nomenar el tercer regidor que substitueixi Testart. La majoria, doncs, està assegurada. Deu dels edils formen part del pacte CiU (7) i PSC (3).

Canet és la tercera opció que el Govern de Felip planteja des de fa més de dos anys. Primer va ser Jaume Torrent i després M. Eugènia Sala. Cap de les propostes va arribar a bon port.