L'Ajuntament de Roses preveu mantenir els ingressos d'IBI encara que l'Estat hagi retirat el recàrrec del 10%. Per això el gravamen que aplica l'Ajuntament pujarà del 0,61 al 0,65%. Aquesta mesura va rebre els vots a favor dels set regidors de CiU i Gdp, ERC?i PSC es van abstenir i PP, C's i Unió hi van votar en contra. Als veïns els suposarà pagar el mateix que aquest any. La taxa de recollida de residus s'incrementarà un 2%. Són els principals increments de les ordenances fiscals que el govern, en minoria, ha hagut de negociar amb els cinc grups de l'oposició. S'han introduït propostes de diferents formacions i les ordenances es van votar una a una.

Així, l'equip de govern va aconseguir l'aprovació de tot excepte els preus públics, on hi havia prevista una puja del 3 per cent de les activitats de la piscina, sense afectar abonaments, per, segons el regidor d'Hisenda, Marc Danés, intentar mantenir un servei de qualitat però buscant l'equlibri financer. També es volia abaixar la renda per poder accedir a rebre ajudes per a la llar d'infants dels 55.000 euros actuals als 35.000. L'oposició va criticar la puja de la piscina principalment. No va ser a aprovada i l'alcaldessa, Montse Mindan, va afirmar que es continuarà negociant. ERC, PP, C's i Unió van votar-hi en contra -8-, el PSC es a abstenir -2- i el govern hi va votar a favor.

L'Impost de Béns Immobles s'ha vist afectat des del 2012 amb una puja del 10% cada any a la qual obligava l'Estat. En el cas de Roses, per compensar el que representava s'ha rebaixat en els darrers quatre anys el gravamen que aplica l'Ajuntament. Ara, en canvi, s'ha decidit pujar-lo per intentar mantenir uns ingressos similars. Des de l'àrea d'Hisenda s'ha informat que en els darrers quatre anys s'ha anat rebaixant el gravamen de 0,77 al 0,61%.

Les presents ordenances plantejaven pujar ara fins al 0,65%. Segons manifesten, no respon a una voluntat d'augment recaptatori, sinó que farà compensar l'eliminació del recàrrec estatal del 0,0462% vigent fins ara. El recàrrec suposaven 850.000 euros. L'impost incorpora canvis en les bonificacions com del 50 al 60% en l'IBI per a families nombroses. També hi ha una bonificació del 50% en la quota íntegra de l'impost sobre propietaris que posin els seus immobles desocupats a disposició de la Borsa d'Habitatge de Lloguer Social. La proposta de l'IBI és una de les que més es van negociar amb els grups de l'oposició. Pr altra banda, la resta d'impostos es congelen.