L'Audiència de Girona va jutjar ahir un delinqüent habitual acusat d'intentar segrestar una nena de quasi dos anys en un parc infantil de la Jonquera el 15 d'agost. El processat, Ali el Bagori, va admetre que aquell dia va estar al parc però diu que ni tan sols va veure la criatura. «Jo no he fet res», va assegurar. La defensa demana l'absolució i la fiscalia va rebaixar la petició inicial de quatre anys a dos anys per intent de detenció il·legal.

Segons la fiscalia, el processat va aprofitar una distracció de la mare, que estava al parc amb els seus tres fills, per agafar la petita en braços i intentar emportar-se-la. Quan la dona els va veure, ja estaven a uns deu metres de distància.

Segons l'acusació pública, la mare estava amb els seus tres fills en un parc infantil de la Jonquera. Els petits tenien 9, 7 i la petita quasi 2 anys. En un moment, la mare es va distreure per beure aigua i quan va aixecar el cap, la criatura ja no era on l'havia deixat. Va veure que hi havia un home que duia la petita en braços i marxava del parc d'en Lloveres. La dona li va cridar l'atenció i això va fer que l'home deixés la nena a terra i marxés del parc. Tot i això, poca estona després va tornar a rondar pel parc infantil i la dona, espantada, va decidir interposar denúncia.

La dona va descriure l'aspecte i la roba i quan el van detenir, el va assenyalar sense cap dubte a la roda de reconeixement. Al judici, el Bagori va negar les acusacions. Diu que acostuma a anar a aquell parc i el dia dels fets també s'hi va apropar. «No vaig veure ningú, estava sol», va assegurar l'acusat.

Els agents dels Mossos d'Esquadra que el van detenir han explicat que és un delinqüent habitual, que viu al carrer i acostuma a cometre robatoris amb violència o furts.

L'advocada de la defensa, Carmela Cusí, sosté que els Mossos el van detenir sense donar-li l'oportunitat d'explicar-se perquè és un vell conegut. També apunta que potser l'acusat va veure que la nena s'escapava sola i la va agafar a coll per evitar que es fes mal. Per això, vol que l'absolgui. El judici ha quedat vist per a sentència.