La comarca ha atès més de 21.000 persones en situació de risc el 2014

Segons les dades de l'informe de la Taula per a la Inclusió, d'aquestes gairebé 8.000 han estat beneficiàries al CDA de Figueres

25.11.2015 | 13:54
El centre d´aliments de la ciutat.

La Taula per a la Inclusió i la Cohesió Social a la comarca, constituïda el 2012 com a Consell Supramunicipal de Serveis socials, ha elaborat el seu quart informe sobre la realitat social a la comarca a través de les dades facilitades per una part de la vintena d'entitats que la formen i el Consell Comarcal. En total, durant el 2014 s'han comptabilitzat 21.044 persones ateses en situació de risc, de les quals 7.847 han estat beneficiàries del Centre de Distribució d'Aliments. Les xifres també delaten que l'atur registrat durant l'any passat (10.285 persones) un 15,1% afecta el col·lectiu jove d'entre 16 i 29 anys. Malgrat això, també posa en relleu que durant el 2014 es van generar 37.217 nous contractes laborals a la comarca. Una dada que se situa al nivell de la de l'any 2008 però que "encara queda lluny de la dels anys previs a l'esclat de la crisi econòmica".
L'objectiu de l'ens és tenir una radiografia concisa de la realitat i així poder planificar de forma més eficient els serveis i els recursos. Des de fa quatre anys elaboren informes i el d'enguany destaca no només un elevat nombre de persones ateses sinó també que la majoria són dones (55%) o que hi ha hagut un augment de les problemàtiques relacionades amb l'economia, concretament per fer front a les despeses familiars o als deutes contrets. També que el col·lectiu més vulnerable a l'atur és el dels joves en edat de treballar o que les persones d'entre 45 i 60 anys també representen un 37,8% del conjunt d'aturats, amb dades de fa un any. En l'àmbit econòmic, per exemple, s'ha xifrat un augment del 55% en relació amb el 2013 en les persones beneficiàries dels ajuts d'urgència concedits pel Consell Comarcal. Així, un 4% de les persones de la comarca va rebre durant l'any passat algun tipus de prestació econòmica d'urgència social. L'ajut mitjà per persona, a més, ha estat d'uns 74 euros. També s'ha detectat la persistència de les dificultats d'accés a l'habitatge, per a fer front al pagament dels lloguers o a les despeses derivades del seu manteniment. L'Oficina Local d'Habitatge del Consell ha gestionat al 2014 la renovació de 344 prestacions per al pagament del lloguer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema