Una tram d'una canonada d'aigua que discorre per sota del cèntric carrer Girona de Figueres va rebentar-se la matinada de diumenge a dilluns per causes que es desconeixen inundant amb aigua, pedres i fang no només el vial sinó també un soterrani i dues de les botigues que hi ha a la zona. L'incident va obligar a tallar el subministrament a una desena d'abonats dels números imparells, mentre tècnics de la companyia d'aigües municipal, Fisersa, treballaven a la zona. Al migdia es va poder restablir el servei i la previsió és que avui mateix es puguin substituir les llambordes de la part de sobre del carrer que ahir es van trencar amb l'explosió.

Els fets es van produir pels volts de dos quarts de sis de la matinada, just a tocar de diverses botigues de la part alta del carrer. Per causes que encara s'han de determinar, la canonada es va trencar i va començar a expulsar aigua al vial per a vianants. La situació va provocar que el carrer s'omplís de brutícia i que la força de l'aigua la portés fins a la placeta baixa de la Rambla i el tram inicial del carrer Nacís Monturiol.

En un primer moment, fins al lloc dels fets es van desplaçar agents de la Guàrdia Urbana, Bombers i tècnics de la companyia d'aigües, que hi van estar treballant durant gairebé tot el dia. I és que l'aigua va entrar en dos establiments de la zona, en alguns dels quals hi va arribar a haver fins a dos dits, però també en un soterrani.

La majoria de botigues van poder obrir portes tot i que alguns van haver de netejar primer els despefectes ocasionats per l'aigua. En alguns casos, es van veure també afectats ordinadors o dispositius telefònics.

A més i per tal de poder reparar-ho, es va haver d'interrompre el servei a part dels abonats de la zona, en total prop d'una desena. Al migdia, pels volts d'un quart d'una, es va tornar a connectar a l'aigua els afectats pel tall i es va obrir la rasa al tram afectat, d'uns tres metres, per substituir la canonada rebentada. Els operaris van treballar-hi gairebé durant tot el dia. La previsió és que avui la brigada enllesteixi els treballs d'acabat cobrint el tram afectat amb les pedres que conformen el carrer.