La CUP desmenteix que hagi provocat la paralització les obres de l'Erato

La formació de l'esquerra independentista aclareix que aquesta ha estat una decisió d'Alcaldia per irregularitats en el compliment de la llicència d'obra i aposta per una dinamització dels barris democratitzadora

21.01.2016 | 11:31

La CUP respon al comunicat dels comerciants de la plaça Triangular negant que la seva formació hagi paralitzat les obres a l'edifici de l'Erato. La paralització, segons informava el propi Ajuntament de Figueres en un decret d'alcaldia, s'ha dut a terme per un incompliment de la llicència d'obra atorgada a la promotora.

La formació de l'esquerra independentista diu que s'abstindrà de fer valoracions sobre el to polític del comunicat però diu que repetirà tantes vegades com calgui que "qui silenciava el soroll de les obres per donar pas a aquell silenci permanent" en cap cas era la CUP, sinó el govern de Figueres a través de l'esmentat decret, en compliment de la legalitat urbanística.

La formació insisteix que, segons consta a l'informe tècnic, s'han produït modificacions en les obres de la seu de la Societat Coral Erato que no estan emparades per la legalitat de la llicència. L'afirmació que les obres "més bé o més malament però anunciades i ratificades en tot moment" és falsa, ja que gràcies a la inspecció tècnica es demostra que no s'han demanat els permisos per executar aquests canvis. El decret d'alcaldia posa en evidència que les modificacions no responen a la llicència municipal que es va concedir i que s'haurien de tramitar com una de nova.

Per altra banda, la CUP entén que la dinamització dels barris –no només de la zona de la plaça Triangular– és prioritari per atendre a les necessitats de les figuerenques i a la millora de la vida en comú. La formació de l'esquerra independentista diu, també, que hi ha formes més democratitzadores de dinamitzar la vida als barris més enllà de la introducció de capital privat que lliga indiscutiblement els seus beneficis a uns pocs.

La CUP aposta per un impuls de l'activitat social i econòmica inclusives dels barris a través de la descentralització d'equipaments culturals, de l'activació d'equipaments públics com les escoles perquè esdevinguin centres d'activitat als barris o de la participació de la ciutadania en la decisió de les polítiques que s'apliquen al seu entorn.

En aquest sentit, emplaça als comerciants de la plaça Triangular a mantenir un diàleg sobre les irregularitats del compliment de la llicència d'obra de la seu de l'Erato i sobre les polítiques de dinamització del seu entorn. Per aquest motiu, repartirà als locals comerciants la invitació per concertar una reunió amb els veïns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema