Els?Mossos van fer aturar un autocar que anava cap a França a l'àrea de descans de l'AP-7 de Figueres, perquè hi viatjava un home buscat per la justícia. Això va succeir dimecres, a un quart de nou del matí, quan els Mossos van saber que un home amb tres ordres pendents de diferents jutjats de Barcelona anava com a passatger. Agents de l'ARRO van veure circular per l'AP-7 l'autocar en sentit nord i van aturar el vehicle a l'àrea de descans de Figueres.

Un cop inspeccionat l'autocar, la policia va trobar el fugitiu, que duia un document poc fiable de la seva identitat però que corresponia a la descripció facilitada. A més, l'home duia una gran quantitat de petits aparells electrònics i de telefonia, de dubtosa procedència, que estaven en idiomes orientals que ni ell mateix entenia.

La patrulla va dur l'home a la comissaria de Figueres i va constatar amb les empremtes que l'home duia una identificació falsa i que es tractava realment de l'home que estaven buscant.

Els Mossos d'Esquadra van detenir l'individu, de 27 anys i nacionalitat palestina, per les tres ordres pendents dels jutjats penals 2,12 i 15 de Barcelona. Se'l buscava per delictes de furt, robatoris amb violència i intimidació i lesions i també se'l va arrestar com a presumpte autor d'un delicte de falsificació documental i usurpació d'estat civil.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 21 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.