Castelló d'Empúries compta amb dos agents cívics fins al mes d'abril per desenvolupar les tasques dins el projecte d'intervenció comunitària Puigmal i Delta Muga, en el marc del programa de Treball i Formació del Servei d'Ocupació de Catalunya. Entre altres funcions, informaran i sensibilitzaran la població amb l'objectiu de fomentar el civisme.

Els agents cívics donaran a conèixer a la ciutadania l'Ordenança de convivència ciutadana, protecció del medi i ús de la via pública. També informaran als ciutadans del barri sobre les normes de convivència que es treballaran a partir de la «Guia de Convivència: Convivim», editada per l'Ajuntament de Castelló d'Empúries amb el suport de la Direcció General d'Immigració de la Generalitat.

L'Ajuntament espera que els agents facin altres feines, com la vigilància i control d'entrades i sortides de les escoles; detecció de desperfectes a la via pública i queixes veïnals; promoció del reciclatge i informació sobre la recollida selectiva; i informar i difondre l'oferta formativa, ocupacional, lúdica i cultural.