El Consell Comarcal buscarà una vivenda social per poder allotjar les families que ocupen un bloc de Vilafant després que haguessin de marxar d'un altre bloc, al carrer Mandri de Figueres. És l'acord al que han arribat amb l'Ajuntament de Vilafant i després que Figueres els hagi manifestat que no disposen d'habitatges disponibles.

Les families, amb una desena de menors al seu càrrec, van ocupar els habitatges del carrer Tramuntana de Vilafant després de l'operatiu policial i de les empreses de subministraments a un edifici del carrer Mandri, un bloc de Figueres que va acabar a mans d'un banc i que des de fa anys ningú gestiona. Els serveis estaven punxats i la majoria de pisos havien estat ocupats a la força, tot i que alguns ?veïns sí que havien entrat amb contracte de lloguer.

La mesura per resoldre la problemàtica que generava va suposar que part de les famílies acabessin ocupant un altre edifici desocupat, també d'una entitat bancària, però al municipi veí. Com que estan empadronats a Figueres, són els serveis socials d'aquesta ciutat els que haurien d'oferir ajudes però van al·legar que ja s'havia fet. Davant la situació, des de Vilafant es va decidir sol·licitar una reunió amb el Consell Comarcal que es va celebrar dijous.

Segons ha explicat l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, es va explicar que s'havia adquirit un compromís amb les famílies que es buscaria una vivenda social però Figueres al·legaira que no té vivendes. El Consell tampoc en disposa de cap en aquest moment però s'ha compromès a fer d'intermediari amb La Caixa, propietàira del bloc actualment ocupat, i alhora buscar pisos per poder-los allotjar.

D'altra banda, Cantenys ha explicat que per tal de prevenir noves situacions similars s'ha decidit treballar per fer una política d'habitatge més global "i no que cada ajuntament pel seu compte l'hagi de fer".

A banda d'això, i per tal de poder donar sortida a les famílies que es troben al carrer i sense recursos, està previst portar a terme una campanya per captar vivendes de particulars i disposar així d' una borsa que els permeti resoldre urgències. També parlar amb els bancs perquè posin pisos buits a disposició de les administracions.