Ferran Adrià no farà la segona fase de les obres del Bulli

El cuiner acabarà les obres per les quals té permís i replantejarà el projecte per adaptar-lo a l'espai més petit

12.02.2016 | 07:15

El xef Ferran Adrià no farà la segona fase de les obres del BulliFoundation a la Cala Montjoi, a Roses. Aquestes obres requerien una modificació de la llei, ja que ampliaven fins a un 300% el volum existent. La tramitació de la llei es va aturar fa un any per petició del mateix Adrià en veure que el projecte no comptava amb la unanimitat del territori, sobretot dels ecologistes, que qüestionaven que es fes dins el parc natural del cap de Creus. Fonts pròximes al cuiner han afirmat, però, que aquesta decisió no afecta la futura fundació, que mantindrà la seu a la cala de Roses. Ara bé, sí que caldrà redefinir el projecte perquè l'espai que ocuparà el centre serà molt més petit. Des de fa uns mesos ja s'estan executant les obres de la primera fase, que suposen una ampliació del 20% i que no necessitaven de cap modificació normativa.
Ara fa un any, a petició del mateix Adrià, el Govern aturava la tramitació de la llei feta a mida per tirar endavant la segona fase del futur BulliFoundation. Aquesta llei ad hoc era la que havia de permetre construir més de 3.500 metres quadrats d'obra nova a tocar de l'antic restaurant, la majoria soterrats. La intenció, segons va assegurar llavors el mateix xef, era vèncer les discrepàncies i recels -sobretot, per part dels ecologistes- que el projecte, situat en ple parc natural del cap de Creus, havia aixecat.
L'estructura del futur BulliFoundation ja es va començar a aixecar pocs mesos després. Al març, va començar la rehabilitació dels edificis. Aquesta obra es fa emparant-se en l'actual normativa del parc, que permet ampliar en un 20%. Un cop s'acabin, d'aquí un any, ja no se'n faran més. I és que, segons asseguren fonts properes al xef, és «pràcticament impossible» que la nova llei arribi a bon port. Per aquest motiu, Adrià ha renunciat al projecte de fins a 4.383,50 metres quadrats que havia d'ocupar el BulliFoundation, i que suposava una inversió de fins a 9 milions d'euros.
L'entorn de Ferran Adrià assegura que el BulliFoundation se situarà a Cala Montjoi perquè no té sentit treure'l d'on hi ha el restaurant.
La renúncia a l'ampliació suposarà haver de redefinir el projecte per poder-hi encabir tots els usos. A més, també queda sense efecte l'acord pres inicialment amb la Generalitat a la qual s'havia de cedir el centre com a contrapartida per la tramitació de la llei ad hoc per poder ampliar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Figueres posa en marxa un pla per reduir el ´nombre preocupant´ de rates i coloms

Felip ha explicat que la voluntat és aconseguir una "fauna amiga" i ha afirmat que no serà una...

L´Estat comença l´obra de la reivindicada rotonda que ha d´unir l´estació del TAV amb Vilafant

Els treballs consistiran a substituir la intersecció per una rotonda que obligui a reduir la...

Tres lladres aturen una dona, l´estaborneixen amb una pistola i li roben el cotxe

Els homes li han fet creure que buscaven l'estació de tren i han aprofitat per agredir la víctima...

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

Enllaços recomanats: Premis cinema