ACTUALITZACIÓ 19:16h

Es comença a donar pas alternatiu a la carretera N-260. Els bombers catalans i francesos han estabilitzat, poc després de les cinc de la tarda, l'incendi que s'ha declarat al migdia a Cervera de la Marenda. A mitja tarda, el foc ha entrat a Portbou (Alt Empordà) i ha posat en alerta els serveis d'emergència perquè, si no es contenia aviat, tenia un risc potencial molt elevat per culpa del fort vent que ha arribat a ratxes de més de 130 km\/h a la zona. La tramuntana també ha impedit treballar els mitjans aeris. L'incendi s'ha originat al costat d'un mas en territori francès. El foc ha obligat a tallar la carretera N-260, que uneix l'Alt Empordà amb França. Dotacions dels bombers remullaran la zona durant la nit per evitar que l'incendi revifi.

ACTUALITZACIÓ 17:14h

Els dos flancs de l'incendi forestal que des d'aquest dimarts al voltant de les dues del migdia afecta la frontera francesa a prop de Portbou (Alt Empordà) ja no avancen. Els bombers han aconseguit encerclar els dos flancs amb línies d'aigua. El foc se situa a dalt d'una carena al municipi de Cervera de la Marenda, a la Catalunya del Nord, però no ha creuat cap a Catalunya. Tres mitjans aeris i disset dotacions terrestres treballen a la zona del Coll del Frare per donar suport als Bombers francesos en les tasques d'extinció. A la zona hi bufa la tramuntana. Com a conseqüència del foc, la carretera N-260 continua tallada a Portbou en els dos sentits de la marxa, segons informa el Servei Català de Trànsit.

Un incendi que s'ha declarat a Cervere, prop de la frontera amb Portbou ha obligat a tallar la carretera N-260. L'incendi s'ha originat a la zona del coll del Frare i ha pujat per una carena. En aquests moments i segons informen els Bombers, les flames podrien estar desplaçant-se a territori català.

Al lloc on s'ha declarat el foc s'hi han traslladat a més dels bombers francesos, 22 mitjans terrestres i 3 d'aeris dels Bombers de la Generalitat així com diverses agrupacions d'ADFs, segons les primeres informacions.

La forta tramuntana dificulta les tasques d'extinció de l'incendi i la mobilitat dels mitjans aeris.