Les obres de la nova oficina de turisme de la Casa Empordà de Figueres estan gairebé enllestides. La previsió és que en un parell de setmanes s'hagin acabat els treballs i que comenci el trasllat del material que hi ha a l'actual centre ubicat a la plaça del Sol. El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, diu que es manté la data d'inauguració per a l'abril, possiblement coincidint amb les Fires i Festes de la Santa Creu. També es permetrà reobrir la sala principal de l'antic Escorxador i tornar-hi a programar activitats.

La intervenció en aquest espai es va iniciar a finals de l'any passat amb l'objectiu de substituir les actuals instal·lacions -ara obsoletes-, permetre la transformació que patirà la zona amb la nova rotonda prevista a la plaça del Sol i, a la vegada, apropar aquesta instal·lació al centre de la ciutat. Per fer-ho possible, el Departament d'Empresa i Ocupació va concedir a l'Ajuntament una subvenció de 400.000 euros amb l'objectiu d'arranjar l'aparcament dissuasiu de l'entrada a la ciutat de la carretera de Llançà, així com l'adequació d'un recorregut per a vianants a l'entorn de l'equipament.

De moment, aquestes actuacions no s'han iniciat però sí que està a punt de culminar-se la transformació d'aquesta part de l'antic Escorxador de Figueres. L'espai està comunicat amb la sala principal tot i que comptarà amb una entrada independent que permetran que puguin funcionar de forma separada.

Els treballs estan a punt d'acabar-se. Segons Toro, en poques setmanes l'obra s'haurà enllestit i a partir d'aleshores es començarà el trasllat de tot el material que ara hi ha a l'oficina de la plaça del Sol. La previsió és que pugui obrir portes, tal i com estava previst, el proper mes d'abril i així acabar amb un dèficit històric que situava aquest punt neuràlgic per al turisme allunyat del centre. D'altra banda, permetrà reobrir la sala principal de la Casa Empordà i tornar-hi a programar activitats.

Per a més endavant quedarà la reordenació de l'entorn que va donar peu a la subvenció així com l'adequació de l'aparcament que actualment funciona però que no està adequat. També continua pendent el projecte per convertir-ho en un centre de productes de l'Empordà.