Un autocar amb 46 passatgers que feia el trajecte de Bèlgica fins al Marroc va ser immobilitzat durant unes hores a l'estació de Girona després que poc després de creuar la frontera detectessin que portava un remolc amb el doble del pes permès. A més, els dos xofers no havien descansat el temps reglamentari. La càrrega sobrant es va haver de retirar i també es va buscar un xofer substitut.

Els fets van passar el 15 de març a l'autopista, al seu pas per la Jonquera, on una patrulla de trànsit el va interceptar quna arrossegava un remolc amb un excés visible de pes. El van traslladar fins a un punt on hi ha una bàscula legalment autoritzatada per tal de fer un pesatge. Van comprovar que transportava 7.180 quilos, en comptes dels 3.680 del màxim. A més, els agents van detectar que el primer i el segon conductor de l'autocar havien reduït el descans diari reglamentari posant en perill els passatgers a causa del cansament.

Els agents van traslladar el vehicle on viatjaven els 46 passatgers fins a l'estació d'autobusos de Girona, on va quedar immobilitzat.

Es van denunciar als dos conductors. L'empresa de l'autocar va haver d'abonar 6.000 euros en concepte de les denúncies. Després de gestionar dues furgonetes per tal que transportessin la part sobrant de la càrrega, l'autocar va poder continuar la marxa, amb un conductor substitut.