El jutge ha enviat a presó provisional sense fiança el detingut per matar el seu germà d'una ganivetada al coll a Figueres dissabte a la matinada. Li imputen un delicte d'homicidi amb abús de superioritat perquè va atacar la víctima, que anava desarmada, amb un ganivet de cuina de 20 centímetres de fulla i un agreujant de parentiu. El detingut, Manuel R. G., ha passat a disposició judicial aquest dilluns al Jutjat d'instrucció 6 de Figueres. L'home reconeix que va clavar el ganivet al seu germà però assegura que va ser sense voler i que havia agafat l'arma per defensar-se d'un tercer home que li reclamava un deute. La víctima va morir dessagnada al carrer Pere III, davant de casa seva.

El detingut per la mort del seu germà dissabte a la matinada davant el número 42 del carrer Pere III de Figueres ha passat a disposició judicial aquest dilluns. El suposat homicida ha confessat que va assestar una ganivetada al coll al seu germà, amb qui convivia a l'entresòl de l'edifici, però ha assegurat que no tenia intenció de matar-lo.

Segons la seva versió, havia agafat el ganivet (amb una fulla de 20 centímetres de llargada i 4 d'amplada) de la cuina prèviament, amb la intenció de defensar-se d'un tercer home d'origen marroquí amb qui, assegura, van tenir un enfrontament. El detingut relata que no es va adonar que el seu germà s'havia enfilat fins a la finestra i li va enfonsar el ganivet al coll sense voler.

Com que ha reconegut el crim, després de declarar al Jutjat d'instrucció número 6 de Figueres, el jutge ha dictat l'ingrés a presó preventiva sense fiança. Li imputa un delicte d'homicidi amb dos agreujants; un d'abús de superioritat i un altre de parentiu.

Disputes habituals

Els veïns, testimonis del crim, han relatat que cap a l'hora de l'homicidi van començar a sentir crits al carrer. Els dos germans havien passat bona part de la nit en un bar de la zona i, segons fonts de la investigació, es van començar a barallar. Aleshores, la víctima va fer entrar el seu germà a casa per acabar amb l'escàndol i ell va tornar a sortir al carrer. El detingut, però, no es va calmar i va sortir altra vegada per la finestra cridant i amenaçant.

Llavors, el seu germà es va abocar a la finestra per fer-lo callar però pocs segons després ja va caure desplomat a terra, d'on ja no es va tornar a aixecar. La víctima va morir dessagnada d'una sola ganivetada al coll.

Veïns de l'immoble van explicar a l'ACN després de la detenció que les discussions entre els dos germans eren diàries i hi havia queixes constants per l'enrenou que provocaven.