L'últim president de la Cooperativa Agrícola de Sant Climent Sescebes ha entregat tot el fons documental de l'entitat des de l'any 1963 al 2010 a l'Arxiu Comarcal per tal que s'organitzi i es pugui posar a disposició del públic. Compta amb cinc metres lineals de documents en 114 llibres i 16 capses arxivadores, a banda de quaranta positius fotogràfics.

L'espai va començar a funcionar l'any 1963, quan va començar a donar servei als primers viticultors. Malgrat això, les primeres passes per a la creació d'un celler cooperatiu al municipi daten del 1955, moment en què es va celebrar la primera assamblea amb els sis primers socis. Pocs mesos després ja tenien 27 interessats tot i que el projecte no va tirar endavant fins vuit anys després. Aleshores, les cooperatives dels municipis veïns com Espolla i Pont de Molins ja començaven a donar bons resultats. Així, al desembre del 1963 es reprèn el projecte, i 66 socis decideixen constituir la Cooperativa Agrícola de Sant Climent Sescebes, amb unes 200 ha de vinya i mig milió de quilos de raïm a l'any.

Al febrer de 1964, se'n van presentar els estatuts i al mes següent es van aprovar. El terreny per construir el celler el van comprar per 50.000 de les antigues pessestes i el va fer Josep Bruñol de Figueres. Per dur-ho a terme, a més, van haver de demanar un préstec de poc més de dos milions i mig de pessetes al Banc de Crèdit Agrícola amb garantia personal dels socis a retornar en dotze anys. Des del 1999 s'utilitza la infraestructura i tècnics (maquinària i enòlegs) de la cooperativa de Mollet de Peralada, i el vi s'embotella a Cap?many. Tot plegat, combinat amb la reducció última de socis que han arribat només a vuit actius (2010), ha portat a una nova situació i venda al Celler Espelt de Vilajuïga.