L'Ajuntament de Cadaqués ha difós de nou, per les persones que no van assistir a la xerrada, el resultat de l'informe de l'estat dels arbrat, entre ells el d'avinguda Caritat Serinyana on dilluns se'n començaran a talar 19 dels 33 plataners. L'estudi mostra el mal estat de la majoria. Mentre l'Ajuntament ha optat per retirar-lo del tram de carrer més estret, un grup de la població hi està en contra i aposta per mantenir-los allà i intentar tractar-los.

Els experts els avaluen en cinc nivells tenint en compte el seu estat.A l'avinguda Caritat Serinyana, segons l'estudi, dels trenta tres arbres, dotze estan a la categoria cinc, un entre la quatre i la cinc, catorze en la categoria quatre i sis en la tres. La categoria cinc amb dotze arbres la descriuen com a arbres amb «greus defectes» i que arribat el cas «suposen unelevat risc de perill per la seguretat de les persones i els béns». El que aconsellen és «dur a terme la seva eliminació que, en tot cas, es farà després d'haver fet una valoració integral de l'arbre». En el nivell inferior, del que n'hi ha catorze, es diu que són arbres «amb defectes ja importants en els que s'han de començar a aplicar altres tipus de valoració» com el de Valoració del Risc Potencial de caiguda i trencament (V.R.P). «S'han de fer actuacions orientades a fer podes de seguretat» i valorar si s'han d'eliminar. A la categoria tres són arbres ja amb defectes significatius, a tractar.

A banda de l'estat, l'estudi mostra els danys i apunta els motius. Fins i tot pels menys danyats, per exemple, s'explica que tenen un espai insuficient per créixer que els asfixia. Durant la xerrada, els experts a preguntes dels assistents van admetre que es podien mantenir plataners però se'ls havia de donar més espai modificant el carrer.