Recullen firmes per reclamar un canvi en la direcció de la gossera de Figueres

La campanya té 2.500 adhesions i un grup de Facebook promogut per un exvoluntari denuncia irregularitats

04.04.2016 | 07:05
Les instal·lacions de la protectora, en una imatge d´arxiu.
Les instal·lacions de la protectora, en una imatge d´arxiu.

Una campanya iniciada a la plataforma Change.org recull signatures per reclamar a l'Ajuntament de Figueres un canvi en la direcció de la Protectora d'Animals i Plantes de la ciutat amb l'objectiu, diuen, que "els gossos tinguin una vida digna".

La iniciativa ja compta amb més de 2.500 adhesions i reivindica una millora de la "situació nefasta" en què asseguren que es troben els animals. Aquesta actuació se suma al grup de Facebook "Informer Protectora de Figueres", que des de fa temps denuncia irregularitats a l'equipament. Entre els seus promotors, hi ha exvoluntaris.

L'Ajuntament va anunciar el mes de setembre passat que estava treballant en la redacció del projecte per construir un nou centre. La direcció de l'ens, amb qui aquest diari ha intentat contactar sense èxit, ha defensat sempre la seva gestió.

Tenen la intenció de fer arribar la petició a l'Ajuntament quan aconsegueixin 5.000 signatures tot i que, de moment, en tenen la meitat. Asseguren que els animals es troben en situacions nefastes i que "la gestió la fa una empresa privada que no se'ls estima". La promotora de la campanya, sota el nom de Leyre Figa, afirma que no es promouen adopcions i que "els gossos cauen en l'oblit".

Però no només això. També diuen que les instal·lacions són "molt deficients" i que molt sovint moren gossos a causa d'atacs de companys de gàbia. La iniciativa ràpidament s'ha difós per les xarxes socials i s'ha afegit a la que fa temps que promou una pàgina anònima de Facebook on es difonen presumptes "irregularitats". Compta amb gairebé 1.300 "m'agrada" i entre els seus seguidors es poden trobar alguns regidors de l'Ajuntament.

Des d'allà s'anima a signar la campanya però també s'alertava, el passat 19 de març, de la mort d'un gos al qual presumptament hauria matat un company de gàbia. Segons explica Marc Ribas, que s'identifica com a exvoluntari del centre, aquesta situació passa molt sovint. Diu que hi ha molts gossos amuntegats en un mateix espai i que les condicions en què es troben són pèssimes.

A la pàgina, però, es demana a gent que conegui la situació que faci arribar documentació per seguir-ho denunciant. Ho poden fer, s'especifica, de forma anònima. El director de l'espai, Alberto Márquez, amb qui aquest diari va intentar contactar ahir sense èxit, sempre ha dit que la gestió és la millor possible i ha criticat en reiterades ocasions els pocs recursos amb què compten.

De fet, l'Ajuntament els va imposar una multa de 12.000 euros que no es va acabar executant pels lladrucs dels gossos que va derivar també amb el tancament d'una part de les instal·lacions on hi havia fins a 40 animals.

A més, un grup de veïns van iniciar una recollida de signatures per demanar-ne el trasllat, mentre que la direcció del centre en va impulsar una altra per demanar la seva permanència. Sigui com sigui, al setembre l'Ajuntament va anunciar que impulsaria un estudi de costos i buscaria les vies de finançament per construir un nou edifici, que ja s'havia anunciat just amb l'inici de la crisi però que s'hauria de redefinir en un nou projecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

El cadàver de la tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

El cadàver de la tortuga llaüt es queda a la platja dels Aiguamolls de l´Empordà

L'animal, després de prendre-li mostres, se'l va deixar a la platja perquè s'integri al cicle vital

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d´Empúries

Les peces contenen la imatge del Papa Sant Sixte i Sant Llorenç i s'han instal.lat a una de les...

Creen una comissió de festes pels 50 anys d´Empuriabrava

Un grup de veïns d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries, ha creat una comissió de Festes per tal de...

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre per la venda de l´Ajuntament

El govern preguntarà: "Estàs d'acord en vendre l'edifici de l'ajuntament per poder reduir el deute...

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

El document també contempla que l'Ajuntament pugui exercir dret de tanteig per adquirir la finca...

Enllaços recomanats: Premis cinema