L'Audiència Provincial de Girona ha condemnat a 19 anys de presó Musa Baldeh, l'acusat d'assassinar la dona a ganivetades a Sant Pere Pescador el 17 de novembre del 2014. La sentència recull el veredicte del jurat popular, que el va declarar culpable d'un delicte d'assassinat amb un agreujant de parentiu i un atenuant de confessió. Segons la sentència, Baldeh va atacar la víctima a traïció, apunyalant-la a la zona del cap i el coll amb dues armes (un destraló de carnisser i un ganivet llarg de cuina) i sense que tingués cap possibilitat de defensar-se. L'Audiència li prohibeix tenir la pàtria potestat dels tres fills menors d'edat que tenia amb la víctima, no podrà viure a Sant Pere Pescador ni a Torroella de Montgrí (on resideixen els germans de la víctima) i el condemna a pagar una indemnització de 455.000 euros.

La sentència declara provat que cap a la una del migdia del 17 de novembre del 2014 Musa Baldeh va atacar la seva dona a traïció dins el domicili familiar, a la plaça de les Flors de Sant Pere Pescador. Per perpetrar l'atac, va usar dos ganivets (un d'ells tipus destraló de cuina i l'altre allargat, de 19,5 centímetres de fulla). Com a conseqüència de les ferides, la víctima va patir una "ràpida i aguda hemorràgia" que li va causar la mort.

La sentència també exposa que agressor i víctima eren matrimoni. Per això, l'Audiència Provincial, recollint el veredicte del jurat popular, el condemna per un assassinat amb un agreujant de parentiu. També li aprecia un atenuant de confessió perquè, després de cometre el crim, va trucar ell mateix al 112, va explicar què havia fet a diversos veïns i no va fugir del lloc dels fets fins que van arribar els Mossos d'Esquadra i el van detenir.

El jurat popular no es va creure la versió de l'acusat, que assegurava que va apunyalar la dona durant un arravatament de fúria i actuant en legítima defensa.

Per contra, ha quedat absolt dels dos delictes d'amenaces dels quals l'acusaven el fiscal Enrique Barata i les acusacions, que sostenien que, un cop comès el crim, Baldeh va amenaçar el seu cunyat (el marit de la seva germana) amb una espasa. Una escena que, acusaven, no era el primer cop que es produïa perquè tres dies abans ja l'havia amenaçat de matar-lo. El jurat ho va declarar provat però la magistrada l'ha absolt.