Salvem l'Empordà-Iaeden ha enviat una moció als ajuntaments de la comarca per tal que valorin aprovar-la per ple i en la qual principalment es demanin mesures efectives «per resoldre la manca de planificació històrica en la implantació de les explotacions ramaderes, tenint en compte les limitacions reals dels recursos disponibles».

L'entitat ha engegat una campanya per recollir suports per reclamar a la Generalitat una moratòria en la instal·lació de macro-granges de porcs davant l'allau «sense precedents» de noves granges i ampliacions de les existents a la comarca. Consideren que no es regula adequadament. L'objectiu és «aconseguir una bona qualitat de les aigües, per una bona salut humana i pel bé del mateix sector ramader comarcal».

Salvem creu que els ajuntaments tenen un paper fonamental en aquest afer i per això envien la proposta de moció a tots els ajuntaments de l'Alt Empordà.

A banda de demanar les mesures, la moció inclou altres punts, com la petició a l'Agència Catalana de l'Aigua, que garanteixi la bona qualitat i disponibilitat de les aigües subterrànies i que doni compliment efectiu a l'obligació de garantir que es va reduint la contaminació de l'aigua i eviti noves contaminacions. També s'especifica que el Departament de Territori dicti la suspensió de les tramitacions i llicències de totes les granges mentre es redacta el Pla Director Urbanístic de les explotacions ramaderes.