Vins del Celler Martí Fabra, Arché i Pagès i Celler Cooperatiu Espolla han estat els guardonats amb la primera posició en vins blanc, negre i garnatxa al Premi Arrels de Vi, previ a la celebració de la fira dissabte al Born de Barcelona i el 14 i 15 de maig a Sant Martí d´Empúries, a l'Escala. S'hi podran trobar un centenar de referències de vint-i-tres cellers de la DOEmpordà, que presentaran varietats de vins d'alta gamma i un celler convidat del Rosselló, Domaine Treloar.

L´Alfolí de la Sal ha estat l'escenari per donar a conèixer els guanyadors resultat del tast dels vins que es va celebrar l´11 d´abril dirigit pel sommelier del restaurant Roser 2, Rafel Sabadí. En la categoria de Blancs han estat guardonats el Flor d´Albera 2013, de Martí Fabra; el Beurac 2013, del Celler Cooperatiu Espolla; i el Camí de Cormes Blanc 2015, de Roig Parals, en primer, segon i tercer lloc respectivament.

En la categoria de vins engres el primer premi ha estat pel vi Bonfill 2009 del celler Arché Pagès;i en segon i tercera posició el S´alou 2012, de Vinyes dels Aspres; i Vinyes Velles de Martí Fabra.

Els vins dolços també tenen una categoria. El primer premi ha estat per Sol i Serena Garnatxa del Celler Cooperatiu Espolla; i els en segon i tercer lloc el Torre deCapmany Garnatxa Velles Soleres, Pere Guardiola i el Bac de les Ginesteres, Vinyes dels Aspres.

Arrels de Vi organitzada per Dominic Abernethy, professional del món del vi, i per Tess Oriol i Carlos Krauel de TOCK Projects, clourà el Festival Vívid 2016 diumenge al Born de Barcelona i tornarà a Empúries el mes vinent. Amb la col.laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la DOEmpordà i el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries permet tastar el centenar de referències o comprar-los a preus de cellers. En alguns casos són vins difícils de trobar.

A més, comptarà amb vuit productors agroalimentaris de l'Empordà. A Barcelona dissabte tancarà el Festival Vívid 2016, que durant tot el mes d'abrilh a ofert una setantena d'activitats. A la fira es poden degustar per vint euros els vins, una copa de Riedel, productes gastronòmics, i un val de cinc euros per gastar en vins a la fira.