El foc que des del migdia ha cremat a Llançà s'ha donat per controlat a les 20.14 hores d'aquest vespre, segons han informat els Bombers de la Generalitat en un comunicat, on s'apunta també que al llarg de la nit es mantindrà un dispositiu de tres vehicles a la zona, on encara bufa tramuntana, per fer tasques d´inspecció i remullar punts calents d'un foc que a les 18.23 hores s´havia donat ja per estabilitzat.

El seu punt d'orígen ha estat a tocar de l'estació. "Ha començat en una barraca petita i s'ha escampat en molt poc temps; hi havia dues persones que no l'han pogut apagar", relata Rafael Borràs, una de les persones que ha presenciat l'escena.

Segons han informat els Bombers, l'avís del foc s'ha rebut pels voltants de les 13.15 hores en una zona d'arbustos i matolls baixos proper a la bassa d'en Joanet i al veïnat de Setcases. Bufa forta tramuntana -amb cops que superen els 70 km/h- cosa que impedeix treballar els mitjans aeris i s'han activat fins a 25 dotacions terrestres dels Bombers. Algunes ja han començat a retirar-se.

De forma preventiva, s'ha desallotjat la zona d'horts, camps i barraques propera a l'estació. El foc també ha obligat a tallar el trànsit ferroviari entre Sant Miquel de Fluvià i Porbou i s'ha habilitat un sistema alternatiu de transport per carretera durant el temps que els efectius han estat treballant per apagar el foc.

Segons les darreres dades del cos d´Agents Rurals, el foc hauria afectat 12´5 hectàrees de vegetació, de les quals 12 són forestals i 0´5 agrícoles.

A més dels Bombers, que han mobilitzat un total de 25 dotacions terrestres, en les tasques d'extinció han participat Mossos d´Esquadra, Policia Local, Agents Rurals, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, els sanitaris del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) i voluntaris de Protecció Civil.

VÍDEO: el cap d'Emergències para de l'actuació dels Bombers i un testimoni explica com ha començat