La pluja va obligar a suspendre la pràctica totalitat del Triumvirat de l'Escala. De fet, tan sols les parades que es concentraven a la plaça de Pequín, on hi havia el mercat artesanal, van poder aguantar el matí.

Tot i el canvi de programació d'última hora, l'organització del Triumvirat Mediterrani fa una valoració molt positiva de la jornada de dissabte, en què un gran volum de gent va participar en els actes organitzats, des dels que es van celebrar al MAC-Empúries fins als que es van celebrar al centre de l'Escala. L'espectacle de foc d'Excalibur i la venda d'esclaus van ser dues de les activitats més populars.

Diferents escenaris de l'Escala van donar vida aquest cap de setmana al Triumvirat Mediterrani, una fira que revivia el passat a través de diverses activitats que van acostar els visitants a l'antiguitat: visites guiades, tallers didàctics i infantils, lluita de gladiadors, tàctiques militars romanes, jornades gastronòmiques, mostra d'oficis artesanals, passeigs en barca i espectacles de foc, entre altres.

Tres restaurants de la població es van unir a aquesta festa a través de la creació de menús especials d'inspiració grecoromana per donar encara més força a aquesta trobada que viatjava a l'antiguitat.