Sant Martí d'Empúries s'ha vestit de gala aquest cap de setmana per acollir la novena edició de la fira Arrels del Vi. En un intent de retornar la zona als seus orígens, desenes d'estands dedicats al món vitivinícola i la gastronomia podran visitar-se fins avui, de dotze a tres i de cinc a dos quarts de deu de la nit. Però no només això. La mostra també compta amb múltiples activitats paral·leles que la converteixen en un atractiu per a tots els públics. En total, hi ha 24 cellers, 23 dels quals són de la DO Empordà, i s'hi poden degustar més de cent referències d'alta gamma. Els promotors van assegurar que ahir l'afluència de visitants va ser immillorable.

El temps va donar treva i la previsió que el sol acompanyi avui durant tot el dia fa augurar als promotors de la mostra (Dominic Abernethy, Tess Oriol i Carlos Krauel, de TOCK Projects) la que "possiblement sigui la millor edició registrada fins ara". La fira, de fet, s'ha consolidat com l'única professional de vins oberta al públic en general i on es permet comprar a preu de celler vins sovint díficils d'adquirir als circuits de mercat habituals.

L'any passat van registrar més de 2.000 visitants i enguany esperen batre rècords de nou. I és que, amb l'entrada (a un preu de 20 euros), els interessats poden fer degustacions de vins, aconseguir una copa, realitzar una visita guiada per les ruïnes amb un tast del vi romà "Mulsum", fer tastets gastronòmics i aconseguir 5 euros de descomptes per gastar en vins exposats a la fira.

A més, es repeteix l'edició de l'anomenat "Arrels Kids", de les sis a les nou del vespre, amb tallers creatius per als més petits. Com a novetat d'aquest any, també hi haurà tastets a La Terrassa d'Empúries i d'Anxoves de l'Escala, entre d'altres.

Arrels de Vi deu els seu nom, precisament, al lloc que acull la fira. Les excavacions a la colònia grega demostren que aquest punt privilegiat de la Mediterrània va propiciar l'entrada del vi a la Península.

Dia d'activitats a l'Escala

Aquesta no és l'única activitat que durant aquest cap de setmana es pot visitar a l'Escala. Avui i des de les deu del matí a les vuit del vespre, la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l'Escala han organitzat una nova edició de l'anomenada "Botiga al carrer". Diverses parades instal·lades a la Platja oferiran importants ofertes als visitants. A més, i també fins avui, el CER té oberta una exposició de flors i hi haurà una trobada de puntaires, entre d'altres.