Una nova edició del Cantània torna al Teatre El Jardí de Figueres aquest cap de setmana. Cantània és un projecte musical col·lectiu, impulsat des de fa anys per l'Auditori de Barcelona i sota la direcció artística del rosinc Ignasi Tomàs, que ha arrelat fort a la comarca i que ha traspassat les fronteres catalanes i, fins i tot, de l'Estat espanyol. Enguany hi participen centenars d'alumnes de cinquè i sisè de primària de trenta escoles de tot l'Alt Empordà. En diferents sessions interpretran la cantata original Babaua. Les desventures de Mimí amb text de Pere Riera i música de Jordi Domènech.

L'espectacle consistirà en la interpretació de diferents peces musicals. A través d'aquestes, el públic podrà anar coneixent les preocupacions de la Mimí, una nena càndida i innocent preocupada pel seu aspecte i per la dificultat de no trobar promès. Mimí rebrà l'ajuda de Cupido, que li ensenyarà, a través d'un viatge pel temps i l'espai, com el veritable amor està sempre vinculat amb la voluntat d'estimar, més que en la de seduir.

Cal destacar que Cantània té per objectiu donar als alumnes la possibilitat quee s familiaritzin amb la música i coneguin professional d'aquest àmbit. Així, els joves intèrprets canten acompanyats d'una orquestra professional. Enguany, Anna Moliner i Miquel Cobos seran els solistes