L'Agència Catalana de l'Aigua ha retirat 400 pneumàtics de la llera de la Muga a Cabanes. L'abocament il.legal detectat per infractors de l'ACA i la Guàrdia Civil es considera una infracció greu i s'està intentant localitzar el responsable.

L'actuació es va portar a terme entre el 17 i el 8 de maig coordinada per la Unitat de Guàrdies i Emergències de l'Àrea de Gestió de Medi de l'ACA després que inspectors d'aquesta administració i de Seprona, de la Guàrdia Civil denunciessin els fets. Des de l'ACA constaten que és una infracció greu i que ja s'ha demanat ajuda als Agents Rurals per tal d'intensificar les accions per esbrinar la identitat del pressupte infractor.

S'ha donat avís del problema ambiental a l'Ajuntament de CAbanes, tal i com es va fer amb l'Ajuntament de Peralada el mes de març. En el cas de Peralada, l´ACA va retirar de la Muga un miler de pneumàtics, actuació que va suposar un cost de 6.425,64 euros.

La problemàtica dels abocaments incontrolats és una problemàtica crònica d'algunes zones de l'Alt Empordà. L'oest de la ciutat de Figueres, a la carretera de Llers, i diferents punts dels cursos fluvials, sobretot la Muga o el Llobregat, són indrets on és habitual l'abocament de tota mena de residus.