La primera sessió del judici contra els tres acusats d'enganyar ?l'any 2011 una jove romanesa per prostituir-la al Moonight d'Hostalets de Llers va acabar ahir amb la negació dels fets per part dels processats -dos homes i una dona- i la lectura de la declaració de la víctima, que no va assistir a la vista oral celebrada a la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona. Els acusats s'enfronten a 12 anys de presó per un delicte de tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual i un delicte de prostitució activa.

Els suposats proxenetes neguen que haguessin enganyat la jove quan aquesta tenia 18 anys prometent-li un treball en el ram de l'hostaleria per, una vegada aquí, retirar-li el passaport i convertir-la en prostituta a base d'amenaces. L'home que més la coneixia assegura que va voler ajudar-la per l'amistat que tenia amb els seus pares i li va deixar el seu pis de Figueres perquè s'hi traslladés des de Romania.

L'altre acusat, que es dedicava a fer de taxista il·legal traslladant prostitutes fins als clubs, també va negar qualsevol delicte amb relació a la jove que els va denunciar. De fet, només va dir que ell només l'havia traslladada de l'aeroport fins al pis del seu amic a Figueres, negant d'aquesta manera que hagués participat en un "ritual d'iniciació" per forçar la jove a convertir-se en prostituta.

La darrera acusada, que treballava de prostituta al club Moonight, també s'ha desvinculat del cas negant que ella tingués la missió de vigilar els serveis que realitzava la víctima. Va desmentir que la denunciant li hagués confessat que es pensava que havia de venir a treballar de cambrera.

En no comparèixer la denunciant, el tribunal va llegir la declaració que aquesta va realitzar a instrucció indicant que va venir a Espanya enganyada, que va estar-se dues setmanes tancada en un pis aprenent com exercir la prostitució a base d'amenaces i que, una vegada acceptada la situació, la van posar a treballar al club, d'on va fugir amb un client francès.