Sense aigua durant més de sis hores al Port de la Selva per una canonada rebentada

S'ha trobat una solució provisional i de cara a la setmana vinent està previst que ho arreglin de forma definitiva

11.06.2016 | 17:45

Una de les canonades generals de subministrament d´aigua del municipi d´El Port de la Selva (Alt Empordà) ha rebentat aquest dissabte, entre les set i les vuit del matí. Durant més de sis hores, centenars de persones – principalment del sector del camí de ronda entre la Vista i el Port de la Vall, on també es troba el càmping el Port de la Vall- s´han quedat sense aigua. Pels volts de dos quarts de tres del migdia s´ha pogut restablir el servei amb una solució provisional. L´alcalde del poble, Josep Maria Cervera, ha detallat que durant la setmana vinent miraran d´arreglar definitivament aquest problema. Segons el batlle, es tracta d'una incidència habitual que acostuma a succeir a principis d´estiu quan creix la demanda d´aigua a la vila amb l´allau de turistes. "Passa perquè hi ha alguns trams molt envellits i quan hi ha molta gent augmenta la pressió i els llocs més debilitats rebenten", ha explicat.

La incidència s´ha produït entre les set i les vuit del matí i en un primer moment ha afectat un gran nombre de persones, principalment del nucli de la Vall i els més de 500 clients del càmping del Port de la Vall (que té capacitat per un miler de persones), situat en aquesta zona del municipi. A dos quarts de tres del migdia, però, tots ells ja disposaven d´aigua corrent. "En un primer moment, ha generat algun petit conflicte però ja s'ha resolt", ha comentat el batlle.

Les reparacions del tub seran costoses i importants perquè es tracta d´una canonada general que porta molta aigua i serveix a una zona del municipi on hi ha un gran nombre de segones residències i apartaments turístics. En principi, el consistori ha arreglat el problema amb una solució provisional i de cara a la propera setmana esperen arreglar la incidència de forma definitiva.

Josep Maria Cervera ha detallat que segurament el problema està relacionat amb el fet que determinats trams de la xarxa de subministraments d´aigua estan "molt envellits". "Quan hi ha un augment de la demanda per l´arribada de turistes, augmenta la pressió i els llocs més debilitats rebenten", ha explicat. Segons ha comentat el batlle, es tracta d´una incidència que acostumen a patir a principis d´estiu. Des de fa anys, el consistori destina una part del pressupost a renovar la xarxa d'aigua i adequar-la. A més, aquest dissabte l´alcalde ha detallat que estan pendents de pactar amb l´empresa Sorea – que s´encarrega de gestionar aquest recurs al poble- un pla de millores més "ambiciós".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema