Fort ensurt en una embarcació amarrada a la zona dels canals de Santa Margarida de Roses. Una deflagració en una llanxa va acabar ahir amb un home amb cremades al cap, la cara i als braços.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) el va evacuar en helicòpter cap a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona perquè les cremades li van afectar el 18% dels diversos punts del cos. La víctima és un ciutadà francès de 70 anys.

El succés va tenir lloc quan faltaven deu minuts per a les deu del matí a la zona d'amarratge d'una casa del carrer Cap de la Gola, als canals de Santa Margarida de la població.

Les causes de l'accident es desconeixen però quan s'hi van desplaçar al lloc els efectius d'emergències -Policia Local, Bombers i Mossos- van poder comprovar que a dins l'embarcació hi havia combustible vessat.

La deflagració s'hauria produït, segons va informar els Bombers, quan l'home va encendre el motor de la llanxa i això, juntament amb la mescla de benzina, va produir l'incendi.

Al lloc dels fets s'hi van desplaçar dues dotacions terrestres dels Bombers que van estar treballant en l'incendi i, sobretot, van mirar que no hi hagués cap vessament a l'aigua.

Sortosament, no va haver-hi cap tipus de filtració al canal i no es va haver de balisar la zona per possible contaminació.

El SEM hi va enviar dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat, que van traslladar amb diverses cremades greus l'home cap a l'hospital de la Vall d'Hebron.

També van treballar en l'accident diverses unitats de la Policia Local de Roses que és el cos d'emergències que van donar l'avís del succés als Bombers.

L'home va patir cremades tant al cap, la cara com a les mans. Unes lesions que van afectar el 18% de la seva pell i que van ser de caràcter greu, segons fonts del SEM. Les causes de la deflagració estan sota investigació policial.