Un bar denuncia un tracte discriminatori per part de l'Ajuntament

L'Associació Fecasarm diu que se li impedeix tenir la mateixa terassa i pèrgola que la resta de locals i si avui no hi ha acord aniran als jutjats

27.06.2016 | 06:35

L'Associació Fecasarm denuncia que l'Ajuntament de l'Escala té un tracte discriminatori amb un bar de la Platja al qual assegura impedeixen tenir els mateixos metres de terrassa que la resta de locals. Avui tenen una reunió amb l'alcalde, Víctor Puga, i si no hi ha acord, recorreran a la via judicial. L'Ajuntament no ha aclarit si el propietari del local té dret a instal·lar la terrassa i han declinat de moment donar cap resposta.

El bar Eivissa Cafè és a la Platja que ha estat sotmesa a una reforma. Al gener tots els establiments, alguns dels quals van tancar un temps durant les obres, es van sol·licitar l'ocupació i ampliació de la via pública. El propietari del local, Hugo Hernan, va sol.licitar terrassa i pèrgola. Segons Fecasarm, es van acceptar totes les peticions, excepte la d'aquest local. A més, ni tan sols van respodre, diuen. Li permeten tres metres de fons i cinc d'amplada, mentre a la resta de locals sis metres de fons per sis files de taules i cadires.

«El 17 de febrer de 2016, tres mesos després que presentés el requeriment, el senyor Hernan va decidir anar a l'Ajuntament per conèixer l'estat en què es trobava la seva petició», segons informen. Se li hauria comunicat que «no li concedirien ni l'ampliació de la via pública ni la pèrgola». A més, asseguren que un funcionari va manifestar-los que tenia els mateixos drets que la resta de locals. Per això va recomar-li que tornés a presentar la sol.licitud. Es va fer en data 25 de febrer de 2016. El 22 de març, en no rebre resposta va tornar a l'Ajutnament i per segona vegada van dir-li que li denegaven la petició. Davant el que consideren un tracte discriminatori, Fecasarm ha defensat el propietari i han mantingut reunions amb l'equip de govern sense que fins ara s'hagi arribat a cap solució.

«Indiscutiblement doncs, està duent un tracte discriminatori» perquè no li donen «els mateixos drets que els que tenen la resta d'establiments», asseguren i posen de manifest que l'ocupació es demana cada any i no serveix l'excusa que els altres locals ja tenien una ocupació superior. Si avui no hi ha acord, iniciaran la via judicial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

A l´Empordà ja s´elaboren vins ´excepcionals´
A l´Empordà ja s´elaboren vins ´excepcionals´

A l´Empordà ja s´elaboren vins ´excepcionals´

Per primera vegada, un vi empordanès entra a la selecta categoria dels vins més ben puntuats de la...

Roses donarà usos a tot l´edifici de Ca l´anita sis anys després de construir-se

Roses donarà usos a tot l´edifici de Ca l´anita sis anys després de construir-se

Cultura ha començat a programar tallers gratuïts per a totes les edats fins a finals d'any i en...

Un home de 71 anys resulta intoxicat per fum en l´incendi d´un pis de Figueres

Les flames han afectat tota una habitació i la façana del bloc

Enxampat a la Jonquera amb 240 quilos d´haixix ocults entre palets del camió

La Guàrdia Civil va trobar la substància estupefaent després que el camioner no pogués acreditar...

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els dos lladres que dimecres al migdia van assaltar l'entitat de la Caixa a Bàscara es van...

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Enllaços recomanats: Premis cinema