Diu la llegenda que Llers és poble de bruixes i vampirs i, seguint la tradició, el municipi celebra any rere any per Sant Joan la seva popular Fira Fes-te la Bruixa dedicada a la bruixeria. Des de primera hora del matí, els carrers de la població es van engalar d'una àurea de misteri amb una plaça del Ramal convertira en un «racó de la bonaventura» amb llegidores de mans i tiradores de cartes o la recent estrenada Plaça de les Herbes, acollint un espai dedicat als remeis naturals.

La jornada es va iniciar amb la tradicional observació de plantes a la zona de les Garrigues a primera hora del matí i, després de la inauguració oficial, els presents van poder gaudir d'una conferència al castell del primer vampir català i una seguit de tallers infantils i lectura de contes a Can Casagran, que va concentrar moltes de les activitats per a nens. Al migdia va ser el torn d'un dels espectacles més esperats de la vetllada el ball de Bruixetes, que va continuar amb una actuació dels Grallers del municipi.

Durant tot el dia, els principals carrers de la població es van omplir de visitants que van poder trobar desenes de parades amb productes d'esoterisme però també de naturals, d'artesania i d'alimentació. A més i com ja és tradició, els bars i restaurants també es van vestir de misteri oferint als visitants menús embruixats amb productes d'allò més inversemblants.

A la tarda, van continuar les conferències sobre la història de la bruixeria i es va repetir el ball dedicat a les bruixes. El mag Karlus va continuar amenitzant la celebració amb el seu espectacle itinerant El carro de la por recorrent diversos indrets del municipi i la companyia Els Comediants de Llers van interpretar al centre recreatiu Teatre de les Bruixes de Llers i el primer vampir català, el Comte Estruch, que segons la llegenda va viure a la fortalesa.

La cloenda de la mostra va arribar al vespre amb més música al carrer amb «Festorom de 5» i el ball final de Bruixes, que va oferir als assistents un renovat ritual d'allò més participatiu.