L'Ajuntament de l'Escala creu que es podrà evitar l'enderroc d'un edifici al carrer Palau de Riells sobre el que pesa una sentència del TSJC des del 2013 però amb noves resolucions d'aquest mateix any tombant els intents d'evitar-ho. En una d'aquestes, el tribunal desestima la petició de l'Ajuntament que argumenta que no pot executar la sentència. L'alcalde, Víctor Puga, ha informat que els serveis jurídics continuen intentant evitar-ne l'execució.

En referència a la informació públicada a Diari de Girona en la que es feia ressó de dues sentències que resolen apel·lacions del cas en què referma que s'ha de complir una sentència anterior d'enderroc, l'alcalde, Víctor Puga, al xat del setmanari Empordà, ha manifestat que «la sentència és extemporànea i, a més, no resol definitivament el cas». Les dues sentències daten de 12 i 25 d'abril d'aquest any amb comunicació el mes següent a les parts. Tot i que conclou que no és possible recurs de cassació i són fermes, l'alcalde creu que encara hi hauria maniobres jurídiques per mantenir el litigi. En aquest sentit manifesta que «els serveis jurídics treballen amb el convenciment que finalment el procés es resoldrà d'acord amb el que sempre ha defensat el consistori».

L'Ajuntament va donar una llicència que el tribunal considera que no era correcta perquè es permetia construir, tot i no tenir els metres mínims que marca el planejament. L'Ajuntament argumenta que hi havia un error en els metres però el tribunal creu que no.

Una dotzena de veïns van portar el litigi als tribunals i ara, després de resoldre's les sentències, han demanat que es faci executar. De moment han refusat un acord per una indemnització.