L'Hospital de Figueres ha renovat i actualitzat 26 monitors del servei de nefrologia. Una actuació que permetrà oferir a més pacients tècniques com l'hemodiafiltriació, que combina la diàlisi amb filtració. Aquesta mesura està molt més ben tolerada pels pacients, és més confortable, implica menys complicacions i té uns índexs més alts de supervivència. La modernització de les instal·lacions permetrà, doncs, que el 100% dels pacients siguin tractats amb aquesta tècnica capdavantera de diàlisi a Catalunya.

D'altra banda. el centre també ha renovat i millorat la planta de tractament d'aigües que permet obtenir un líquid de diàlisi ultrapur per poder-lo infondre en el pacient quan se li practica el tractament. La nova planta desinfecta l'aigua amb calor i de manera automàtica, en comptes de fer-ho químicament i manualment, un procediment que implica una més seguretat pel pacient. Ambdues actuacions estan valorades en més de 500.000 euros, el finançament dels quals es repercutirà durant tot el període de vida útil dels aparells.

El servei de nefrologia es va posar en funcionament l'any 1976. Actualment, a la comarca, 63 pacients fan hemodiàlisi, 12 diàlisi peritoneal i hi ha 112 persones portadores d'un ronyó transplantat. El 2015 es van fer més de 10.000 sessions d'hemodiàlisi i 3.000 més de diàlisi peritoneal.