El passat dissabte, de manera magistral com sempre, l'amic i company columnista Josep López de Lerma, aquell històric diputat de la Convergència ara esdevinguda secessionista i demà no se sap què, del qual es queixava un exalcalde talibà del seu mateix partit per haver estat «massa temps de portaveu a Madrid», ens advertia mitjançant el seu article «Compte, compte, compte» publicat en aquestes mateixes pàgines, sobre la possible prevaricació que podrien haver comés la Diputació gironina i els Consells Comarcals alt i baixempordanesos en acordar una subvenció de 173.000 euros (quasi bé vint-i-vuit milions de les antigues pessetes) amb la ?finalitat que judicialment no vagi a més el que pel cap baix es pot definir com una barroera administració per part del gerent i director de l'Orquestra de Cambra de l'Alt Empordà (un personatge peculiarment egocèntric que en un concert a Roses amb un rampell de megalomania es va dirigir a mi des de l'escenari demanant-me que l'aplaudís la seva direcció), gràcies a la qual «... endemés d'ell mateix, dos familiars vivien ( i molt bé) de la Fundació. Caram, caram!».

(Un membre de l'orquestra m'explicava també, fa temps, la diferència d'hostatjament entre els hotels de cincs estrelles i les quasi pensions destinades a segons qui i segons quins).

Jo no insistiré més sobre l'orquestra i aquesta mena de factòtum, que el contingut de l'article al qual faig referència deixa les coses prou clares, però sí vull referir-me al comportament d'alguns polítics, en especial els responsables de cultura de la Diputació gironina i del Consell Comarcal de l'Alt Empordà perquè amb aquesta decisió deixen ben bé a les clares que la Cultura, que se suposa ha de ser l'objectiu si no únic sí primordial de les seves preocupacions, els importa un rave.

no: El Consell altempordanès, que va ser pioner a tot Catalunya en disposar d'una Bibliografia Interdisciplinària referida a la comarca i que va ser no només publicada sinó a la qual s'accedia a través de la seva pàgina web vint i quatre hores al dia, 365 dies l'any i des de tot el món, va decidir retirar-la perquè en escometre una modificació del web es considerà «que pesava massa». D'això fa quatre anys i des de llavors «nunca más se supo». Manca de voluntat o de recursos? Devien estar estalviant per pagar la mala administració de l'OCE?

L'Alt Empordà també va ser pioner a Catalunya, gràcies a la mateixa autora de la Bibliografia, d'un Diccionari Biogràfic que haver de ser reeditat, en contra del costum de la Diputació, perquè als dos mesos de la seva presentació s'havien esgotat les existències.

Bé, doncs des del mes de desembre, el diputat de Cultura gironí té sobre la seva taula una proposta d'actualització i ampliació així com de la seva incorporació a internet i, pel moment, la callada és la resposta. Manca de voluntat o de recursos? Devien estar estalviant per pagar la mala administració de l'OCE?

No sé, però penso que el que fan és estalvi en l'ús de neurones.