Figueres es compromet al consum d'energia 100% renovable als equipaments

08.08.2016 | 07:18

L'Ajuntament de Figueres ha aprovat una moció de Compromís d'Esquerres per Figueres (CExF) per tal de treballar per al consum d'energia 100% renovable als equipaments i l'enllumenat públics. Des del govern es va recordar que ja es treballa en aquesta línia instal·lant calderes de biomassa, per exemple, i demanant estudis per a la contractació d'empreses d'energia renovables.
El regidor de Compromís, Òscar Vergés, ha manifestat que "com ja han fet altres municipis, no podem quedar desconnectats d'aquesta dinàmica i hem d'avançar progressivament cap a un consum d'origen renovable i de forma responsable als edificis municipals i a l'enllumenat públics". Per això es va portar a ple la moció que planteja contractar una empresa subministradora d'energia 100% renovable i d'economia social. A més de la contractació d'energia renovable per als equipaments i l'enllumenat públics, l'Ajuntament informarà i facilitarà que els titulars de contractes de llum a qui ofereix suport econòmic per afrontar les factures puguin migrar els seus contractes cap a cooperatives de consum i producció d'energies renovables.
Amb la moció aprovada al ple d'ahir també s'insta a estudiar fórmules de participació entre l'Ajuntament i cooperatives de consum i producció d'energies netes per combatre el canvi climàtic.
Compromís va presentar una segona moció que es va aprovar. En aquest cas per a la tarifació social sobre els preus públics dels serveis, els equipaments i les activitats de la ciutat. De cara a les ordenances del 2017 es convocarà una comissió mixta de polítics i tècnics per valorar en quins serveis i equipaments es pot valorar el preu en funció dels criteris de renda per afavorir els que tenen dificultats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Figueres canviarà de sentit el Monturiol per obres a la vorera

Les obres de millora començaran dilluns i està previst que durin unes quatre setmanes

Comença l´obra de contenidors soterrats a Ses Herbes

Comença l´obra de contenidors soterrats a Ses Herbes

L'Ajuntament de Cadaqués ha començat les obres per instal·lar contenidors...

Espais d´art, de Dj´s i audiovisuals al CAR

El centre per a joves de Roses, el CAR, ha incorporat un espai d'art, un d'audiovisuals -amb un...

Un home de 71 anys resulta intoxicat per fum en l´incendi d´un pis de Figueres

Les flames han afectat tota una habitació i la façana del bloc

Enllaços recomanats: Premis cinema