El Port de la Selva preveu un increment del nivell de sal i manté les restriccions

L'alcalde, Josep M. Cervera, té previst reunir-se avui amb el sector nàutic per oferir-los aigua regenerada per a la neteja d'embarcacions

07.09.2016 | 07:20
El municipi s´omple d´embarcacions d´esbarjo durant l´estiu.

Els nivells de salinització de l'aigua de l'aqüífer del Port de la Selva continuen augmentant i, per tant, el municipi preveu mantenir les restriccions sense data de finalització concreta si les pluges no arriben. L'alcalde, Josep M. Cervera, diu que creuen que els resultats de les analítiques que arribaran a finals de setmana els situaran al llindar o per sobre dels 250 mg/l de clorur -la sal de mar- per la qual cosa augura que des del Departament de Salut facin algun tipus de recomanacions. D'altra banda, el Govern municipal té previst reunir-se avui amb les empreses nàutiques de la població per establir un sistema d'aigua regenerada per tal que puguin fer la neteja de les embarcacions quan comenci la retirada i emmagatzematge habitual que es fa amb la fi de la temporada.

Cervera reitera que l'aigua és apta però que la setmana passada el nivell ja va pujar, per la qual cosa la prohibició per a l'ús que no sigui estrictament el domèstic continua. De moment, no es preveuen restriccions de boca però alerta que si segueix incrementant podrien establir-se algun tipus de recomanacions per a alguns col·lectius concrets com persones malaltes o nadons. Amb tot, insisteix que al municipi hi ha molta menys gent i que des que es van posar en marxa les restriccions la població s'ha sensibilitzat i el consum s'ha reduït. Malgrat això, les pluges no arriben i, per tant, se seguirà sense poder utilitzar l'aigua per al reg agrícola, de jardins, omplir piscines, netejar carrers, espais públics embarcacions, façanes o terrasses. Davant d'això, Cervera va oferir aigua regenerada provinent del terciari supeditada als usos suspesos i prèvia sol·licitud. En aquest sentit, avui es reunirà amb el sector nàutic per plantejar-los que es dotin d'un dipòsit per tal que l'Ajuntament els reparteixi l'aigua. L'objectiu és que puguin fer la retirada d'embarcacions de la qual s'encarreguen a final de temporada amb totes les garanties. De moment, no han rebut cap altra petició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Els Bombers treballen en un incendi a Garriguella

Ha agafat sobretot massa agrícola però també afecta àrea forestal - Hi ha 10 vehicles i un...

Un grup d´agents de la Guàrdia Civil de ruta per Cadaqués sorprèn els veïns

Un grup d´agents de la Guàrdia Civil de ruta per Cadaqués sorprèn els veïns

S'han aturat a les antigues casernes i al Far . Són agents allotjats a la base de Sant Ciment...

Primera protesta avui a la Jonquera dels veïns per la inseguretat al carrer

Primera protesta avui a la Jonquera dels veïns per la inseguretat al carrer

Els veïns agrupats en una plataforma s'esperen concentrar avui a les vuit davant l'Ajuntament

Un conductor atropella mortalment un home a la Jonquera i fuig

Un conductor atropella mortalment un home a la Jonquera i fuig

Els Mossos treballen per localitzar el conductor que va fugir sense socórrer la víctima

Tres detinguts per entrar a robar en un pis de nova construcció a Figueres

Tenen entre 18 i 29 anys i un d'ells tenia antecedents

El nou carril bici de Figueres, a punt d´acabar

El vial facilita l'accés a la zona de Vilatenim on s'estan portant a terme les obres de...

Enllaços recomanats: Premis cinema