El Port de la Selva preveu un increment del nivell de sal i manté les restriccions

L'alcalde, Josep M. Cervera, té previst reunir-se avui amb el sector nàutic per oferir-los aigua regenerada per a la neteja d'embarcacions

07.09.2016 | 07:20
El municipi s´omple d´embarcacions d´esbarjo durant l´estiu.
El municipi s´omple d´embarcacions d´esbarjo durant l´estiu.

Els nivells de salinització de l'aigua de l'aqüífer del Port de la Selva continuen augmentant i, per tant, el municipi preveu mantenir les restriccions sense data de finalització concreta si les pluges no arriben. L'alcalde, Josep M. Cervera, diu que creuen que els resultats de les analítiques que arribaran a finals de setmana els situaran al llindar o per sobre dels 250 mg/l de clorur -la sal de mar- per la qual cosa augura que des del Departament de Salut facin algun tipus de recomanacions. D'altra banda, el Govern municipal té previst reunir-se avui amb les empreses nàutiques de la població per establir un sistema d'aigua regenerada per tal que puguin fer la neteja de les embarcacions quan comenci la retirada i emmagatzematge habitual que es fa amb la fi de la temporada.

Cervera reitera que l'aigua és apta però que la setmana passada el nivell ja va pujar, per la qual cosa la prohibició per a l'ús que no sigui estrictament el domèstic continua. De moment, no es preveuen restriccions de boca però alerta que si segueix incrementant podrien establir-se algun tipus de recomanacions per a alguns col·lectius concrets com persones malaltes o nadons. Amb tot, insisteix que al municipi hi ha molta menys gent i que des que es van posar en marxa les restriccions la població s'ha sensibilitzat i el consum s'ha reduït. Malgrat això, les pluges no arriben i, per tant, se seguirà sense poder utilitzar l'aigua per al reg agrícola, de jardins, omplir piscines, netejar carrers, espais públics embarcacions, façanes o terrasses. Davant d'això, Cervera va oferir aigua regenerada provinent del terciari supeditada als usos suspesos i prèvia sol·licitud. En aquest sentit, avui es reunirà amb el sector nàutic per plantejar-los que es dotin d'un dipòsit per tal que l'Ajuntament els reparteixi l'aigua. L'objectiu és que puguin fer la retirada d'embarcacions de la qual s'encarreguen a final de temporada amb totes les garanties. De moment, no han rebut cap altra petició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Èxit del Projecte Sèpia

Èxit del Projecte Sèpia

En total, s'han incubat 11.400 ous de sèpia i 118.500 de calamar amb una supervivència d'entre el...

Foment està redactant el nou projecte de rotondes a la N-II

Foment està redactant el nou projecte de rotondes a la N-II

El subdelegat del Govern ho comunica en una reunió amb els alcaldes de Garrigàs, Borrassà i Pontós

La dignitat d´una «supervivent»

La dignitat d´una «supervivent»

Una víctima d'explotació sexual narra el periple i la seva història de superació al Congrés de...

Figueres subvencionarà una part de l´IBI a famílies monoparentals

La iniciativa, que va ser proposada pel PP, s'aplicarà per a les llars que ingressin menys de...

Queixes veïnals per «botellón» i música a l´entorn d´una discoteca

Queixes veïnals per «botellón» i música a l´entorn d´una discoteca

Els propietaris d'un hotel diuen que a l'estiu cada nit s'hi apleguen centenars de joves beguts i...

Enllaços recomanats: Premis cinema