Donar una nova vida als llibres i aconseguir que la gent, en lloc de comprar-ne, els reutilitzi. Aquest és l'objectiu amb què es va celebrar ahir una nova edició, que ja ha arribat a la sisena, de la Fira d'Intercanvi de Llibres de Text de Secundària. La jornada, que va tenir lloc des de les deu del matí i fins a la una del migdia, va permetre canviar-ne i fer compravenda o donació per al Banc de Llibres. Els organitzadors, Càritas i l'Ajuntament, calculen que ahir es van recopilar uns quaranta exemplars donats i es va fer un intercanvi d'una trentena més. Ara se n'haurà de fer la tria per saber si poden continuar tenint alumnes que els llegeixin.

Des de l'Ajuntament van explicar en finalitzar la jornada que havia tingut bona acollida tot i que al juliol, quan se'n va celebrar una altra, hi va haver més moviment. Aleshores, es van lliurar una seixantena d'exemplars a banda dels intercanvis i compres que es van fer al preu establert de cinc euros. La voluntat és que les persones amb menys recursos econòmics puguin reutilitzar per a l'institut llibres que ja s'han fet servir per altres nens en cursos anteriors. Malgrat això, els organitzadors constaten que amb el canvi de pla educatiu hi ha molts que no es poden fer servir en alguns instituts.

Aquesta no és l'única acció solidària amb els llibres que es fa a Figueres. Cada any s'hi fa un intercanvi de llibres per aliments, que impulsa Llibres Low Cost.