Un any més, la Fira de la Poma convertirà, aquest diumenge, la plaça de l'Església de l'Armentera en el punt de trobada de productors i compradors d’aquesta fruita, de la qual es posaran a la venda unes vuit tones de fins a vuit varietats, totes elles conreades al poble.

Enguany i com a novetat, la fira fa una aposta especial cap al públic infantil i al llarg del dia s'han programat des d’una sessió de contes, tallers, una gimcana i animació infantil, ha explicat la regidora de Cultura i Festes, Meritxell Ivars. Les propostes pensades per als més petits comencen a les 11.30 del matí amb la gimcana infantil, que han preparat els joves del poble. Les inscripcions s’han de fer al Pavelló. A les quatre de la tarda, els nens i nenes podran gaudir dels contes de la Marca de garantia Productes l'Empordà amb Albert Quintana, a la plaça de l'Església. Una hora més tard actuarà una animadora infantil al mateix escenari, on també hi hauran jocs i tallers com ara de globusflèxia, o minidisco, entre altres propostes.

Un programa molt complet

Una exposició, una xerrada i sardanes són algunes de les activitats que complementen la venda de pomes que, com sempre, es farà des d’una única parada gestionada pel Club de Futbol de l'Armentera. L'associació ofereix a cinc euros la bossa de 2,5 quilos perquè el visitant l'ompli fins dalt.

Parades d'artesans

El visitant també es podrà passejar per la Fira, on arribaran uns noranta firaires de tot Catalunya que donaran vida al centre.També hi haurà demostracions d’oficis i ­veïns que venen productes propis, com ara el suc de poma. Ja fa uns anys es va construir un trull de fusta a partir d'un antic trull que es conservava en una casa del poble. Aquesta còpia serveix, ara, per elaborar suc de poma natural fet de forma manual i a la vista de tothom. Aquest suc es podrà, novament, adquirir durant la fira.

Un grup d’artistes vinculats a l'Armentera exposaran, conjuntament, les seves creacions diumenge a la Sala Nova, amb motiu de la Fira de la Poma, que enguany compleix 21 anys. Les ­obres no només es podran admirar, sinó que també es podran adquirir.

Aquesta no serà l'única exposició que es podrà visitar durant la jornada. Segons ha explicat la regidora de Cultura i Festes, Meritxell Ivars, també s’inaugurarà aquest diumenge una mostra de de treballs manuals de l’escola i la llar d’infants i, com a novetat, s’obrirà una altra exposició de tractors antics, que s'instal·larà al carrer Puig Barotell.

Unes postres molt dolces

La part cultural de la Fira inclou igualment una xerrada a les 12.00 hores, a càrrec de Glòria Lozano, a la sala Arquitectura i Espais per parlar sobre L’excel·lència de l’èxit.

Per complementar l'oferta d'activitats, la Fira tindrà, com és habitual, un complement gastronòmic. Un grup de veïnes de l’Armentera s’encarreguen de l’apartat dolç de la fira. Aquell dia, al matí, portaran al bar de la Sala Nova del poble les seves creacions culinàries, bàsicament postres, fetes a base del producte estrella de la Fira: la poma.

Durant el matí, els assistents les podran admirar, però serà a partir de les cinc de la tarda quan les podran degustar a porcions. Es tracta d’una degustació gratuïta que té sempre molta participació, ja que les cuineres armenterenques acostumen a seduir els visitants amb uns plats ben exquisits.