El ple de Figueres va aprovar ahir per unanimitat atorgar al forense, Narcís Bardalet i al Col·legi d'Advocats de la ciutat les distincions de Fulla de Figuera de Plata per la seva trajectòria. També es va acordar nomenar fill adoptiu de Figueres l'investigador Josep Peñuelas.

Les distincions són fruit del procés de participació fet en la Comissió del Nomenclàtor. En el cas del Col·legi, la ciutat el vol premiar en la categoria d'entitats en reconeixement als seus 175 anys d'història en els quals, consideren, han exercit com a rectors de l'advocacia en aquest partit judicial i han contribuïn a millorar l'administració de la Justícia.

Pel que fa a la categoria de persones, s'ha volgut premiar Bardalet com a reconeixement a la seva llarga i "fecunda" trajectòria professional com a metge, pediatre, especialista en medicina legal i forense. El reconeixement com a fill adoptiu a Peñuelas va arribar a proposta d'una instància presentada per diverses entitats. Tot i que no va nèixer a Figueres, va estudiar batxillerat al Muntaner i es considera que ha tingut una gran trajectòria com a científic i acadèmic, actualment ocupant el càrrec de professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques al Centre de Recerca i Aplicacions Forestals (CREAF) de Bellaterra.

D'altra banda, el ple també va acordar proposar al Departament de Salut de la Generalitat que s'atorgui el nom de Josep Masdevall al nou cap que s'està construint al Rally Sud. Nascut a Figueres, Masdevall va ser un destacat metge inventor d'un preparat d'opi per a combatre les febres. També va exrcir com a metge de cambra del rei Carles III. La iniciativa, segons va explicar l'alcaldessa, Marta Felip, compta amb 588 signatures de suport. La petició va tenir el suport de tots els grups excepte la CUP, que tot i no posar en dubte la seva vàlua considera que no hi ha prou representació femenina.